Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тренінг для батьків «Батьківство без стресу» проведено в Березанській територіальній громаді

Дата: 19.02.2024 10:36
Кількість переглядів: 82

Батьківська компетентність – це здатність і готовність батьків до догляду, виховання і розвитку дитини, що будується на відповідних знаннях, цінностях, уміннях та досвіді.

Фото без опису

В умовах сьогодення, коли світ передових технологій, гаджетів, активного життя в соціальних мережах змінює цінності людства та життя в цілому,  фахівці із соціальної роботи працюють над упровадженням у громаді роботи з формування відповідального батьківства та підтримки батьківського потенціалу й  обізнаності.

Тому, на минулому тижні,  Службою у справах дітей спільно з комунальним закладом «Центр соціальних служб» на базі Центру психологічної підтримки при Березанській селищній раді було зініційовано та організовано проведення тренінгу на тему «Батьківство без стресу». На захід були запрошені батьки нашої громади, а провели його працівники служби у справах дітей  Лілія Гонта, Вероніка Тоток, які попередньо пройшли навчання в рамках проєкту «Забезпечення надання послуг з психологічного здоров’я та психологічної підтримки, кейс-менеджменту дітям та особам, які здійснюють догляд в Одеській та Миколаївській областях», що реалізується Громадською організацією «Зв’язок» спільно з дитячим фондом ООН(UNICEF) та т.в.о. ЦСС Анастасія Стружевська.

В ході навчання тренери акцентували увагу присутніх на формуванні взаємозв’язку дитини з батьками, прийомах конструктивної взаємодії зі своїми дітьми, забезпечення дисципліни без покарань, спілкування, управління стресом та подолання конфліктних ситуацій.

 

Також організатори тренінгу ознайомили учасників з поняттям «вікова криза», завданням кожного вікового періоду, а також сприяння усвідомленню власних форм реагування та особливостей побудови взаємодії з дітьми в кризові періоди.

 

По завершенню навчання  всі учасниці подякували тренерам за змістовну та цікаву інформацію та висловили сподівання на подальшу співпрацю.  

Проведення таких навчань спонукають батьків до ретельного осмислення власного життя та ставлення до своїх дітей; до самоосвіти та самовдосконалення; допомагають батькам зробити кроки до позитивних змін у вихованні свої дітей.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь