Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У їхніх серцях жила Україна...

Дата: 20.02.2024 12:00
Кількість переглядів: 30

20 лютого у День пам’яті Героїв Небесної Сотні в селищному будинку культури відбувся спільно організований творчими коллективами нашої громади концерт-реквієм.

Фото без опису

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих героїв Революції Гідності, які є уособленням людської, громадянської та національної відваги й самовідданості українського народу. Вони в нашій пам'яті разом і назавжди. Мужні, незламні українці, у яких, ніхто і ніщо не міг зламати той дух, ту жагу до свободи, яка генетично закладена у самосвідомості всієї нації.

Переглянувши відеоролик хронології трагічних подій на Майдані, присутні пригадали події та послухали розповідь учасника тих подій Володимира Михайловича Трибухи.

– Небесної сотні набагато більше, ніж 100 осіб. Ці люди віддали за майбутнє України найдорожче – своє життя. Зараз майбутнє – це наші діти, це молодь, яка мають зробити все, щоб Україна стала могутньою державою, – наголосив Володимир Михайлович.

Десять років тому, 18 – 20 лютого 2014, у центрі Києва: на вулицях Інститутська, Грушевського, на Європейській площі, у Маріїнському парку розгорталися справжні бої. Усі герої Небесної Сотні були простими людьми, мали мирні професії та щире прагнення змінити нашу країну на краще. Ці дні закарбувалися в історії всіх українців, серед яких і наші земляки Ярослав Рогатинський, Дмитро Карп, Віталій Шпильчин та Валентина Маслєннікова – люди, які також стали учасниками тих подій.

Глибоко патріотичними були виступи наших місцевих талантів – Катерини Лозової, Анатолія Шатайла, Олени Кривенко, Тетяни Локтіонової, Сергія Пасічника та ВІА «Бема». Ведучими заходу виступили Валентина Волошина та Тетяна Кравець, організатором концерту-реквієму – Наталія Ломейко, директорка Березанського селищного будинку культури.

Людина жива доти, доки живе пам'ять про неї. Ще довго з покоління в покоління передаватимуть батьки синам і дочкам, а ті – своїм дітям спогади про тих, хто залишив земне життя на Майдані... Герої Небесної Сотні вічно стоятимуть на сторожі гідності та свободи рідної землі.

Сьогодні всі ми повинні пам’ятати мужніх українців, які віддали своє життя за свободу і незалежність, а також шанувати тих, хто продовжує захищати свою державу від ворога зі зброєю в руках.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь