Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

10 РОКІВ МУЖНОСТІ Й ВІДВАГИ: СЬОГОДНІ НАЦГВАРДІЯ УКРАЇНИ ВІДЗНАЧАЄ ЮВІЛЕЙ

Дата: 26.03.2024 09:33
Кількість переглядів: 48

26 березня українці відзначають День Національної гвардії України. 10 років поспіль гвардійці захищають нашу країну, знищують ворога, відвойовують загарбані території, повертають український прапор у міста і села.

Фото без опису

Від початку гібридної війни росії у східних регіонах України підрозділи Нацгвардії протистояли захопленню міст. Гвардійці провели операцію із звільнення Харківської ОДА та не допустили створення ще однієї псевдореспубліки.

За участі Нацгвардії, під час АТО було відновлено контроль та стабілізовано ситуацію у десятках населених пунктів Донецької та Луганської областей, серед них – Слов’янськ, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасна, Маріуполь та багато інших, - зазначив командувач Національної гвардії Олександр Півненко.

З 24 лютого 2022 року військовослужбовці НГУ були серед тих, хто першими прийняв бій та дав рішучу відсіч окупантам на різних напрямках, зруйнувавши російські плани на бліцкриг.

Гвардійські підрозділи спільно з Силами оборони відстояли Київ, Чернігів, Харків, стримали рашистів на підступах до Миколаєва.

У світову історію назавжди увійдуть оборона Маріуполя, Рубіжного, Сєвєродонецька і Бахмута. Досягненням гвардійців є внесок в успішний контрнаступ на Харківщині та звільнення від окупантів населених пунктів Херсонщини.

«Я пишаюся кожним і кожною, хто у нашому строю щоденно захищає нашу державу, життя громадян. Ми пам’ятаємо тих, хто досі у російському полоні. Повернути їх додому – важливе завдання держави. Ми віддаємо шану тим, хто пішов у вічність у нашій боротьбі з ворогом! Ці Герої – назавжди з нами. В наших думках і діях. Їхні імена й життя – жива і болюча історія України», - зазначив командувач Національної гвардії Олександр Півненко.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь