Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бюджетні дотації за утримання великої рогатої худоби, кіз та овець у 2024 році

Дата: 01.04.2024 10:43
Кількість переглядів: 83

Міністерство аграрної політики та продовольства України інформує, що у 2024 році будуть відновлені бюджетні дотації на утримання великої рогатої худоби (корів), кіз та овець.

Фото без опису

Доводимо до Вашого відома, що постановою Кабінету Міністрів України від 15 березня 2024 року № 300, були внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 р. № 918 (далі Порядок)

Порядком передбачено, що отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, які мають у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів) чи від п’яти до п’ятсот голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Бюджетні кошти надаються отримувачам у вигляді:

спеціальної бюджетної дотації для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, - у розмірі 7000 гривень на одну корову;

спеціальної бюджетної дотації для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець на кожну голову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, - у розмірі 2000 гривень на одну голову кіз та/або овець;

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами ведення Державного аграрного реєстру після оприлюднення у Державному аграрному реєстрі оголошення про початок прийому заявок з 1 травня по 30 червня поточного бюджетного періоду.

Заявку потрібно реєструвати відповідно до вимог ст. 42 Закону України «Про адміністративну процедуру» від 17.02.2022 р. № 2073-IX. Якщо вона не відповідатиме встановленій формі або буде надано неповну інформацію, то посадова особа Укрдержфонду, яка розглядає заявки, залишить її без руху відповідно до ст. 43 Закону № 2073-IX.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь