Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

#Гончарство_як_хобі

Дата: 03.04.2024 13:23
Кількість переглядів: 52

У краєзнавчий музей якої країни не зайди, неодмінно побачиш схожі археологічні знахідки – уламки глиняних виробів. Гончарне ремесло, що народилось кілька тисячоліть тому, існує і сьогодні.

Фото без опису

Оригінальні традиційні орнаменти, кольори, різновиди форм та візерунків, техніки виготовлення, характерні ознаки різних регіонів - це все, про українську кераміку, яка ніколи не зупинялася. Сучасні глиняні вироби продовжують підкорювати світ. Про ремесло тисячолітньої давності пам’ятають і в нашій громаді.

Вчора, 2 квітня, в Березанському будинку культури майстрині  при Центрі соціально-психологічного розвантаження,  створеного  ГО "Центр навчання і освіти дорослих "Південь" за підтримки GIZ Ukraine: Resilient Society GIZ Ukraine  проєкту Спеціальна  програма підтримки України/ EU4ResilientRegions", за фінансування European Union in Ukraine та уряду Німеччини, завершили навчальний курс, який  провела  @Любов Паранюк — художниця, майстриня, яка відроджує унікальний таврійський розпис, пов’язаний з історією та мистецтвом мешканців півдня України.

На завершальному майстер-класі учасниці проєкту  вчились глазурувати глиняні вироби, тобто наносити тонкий шар склоподібного покриття на поверхню посуду. Глазур може служити для фарбування, декорування або водонепроникності виробу.

В рамках цього курсу наші майстрині – Тетяна Кравець, Ірина Романюк, Валентина Волошина, Альона Прокопишена та Наталка Ковальчук -  набули    навичок  гончарства, про що отримали сертифікати, та вже найближчим часом зможуть проводити заняття для мешканців своєї громади.

 

 Як відомо, традиція живе, допоки розвивається, тож не цураймося своїх традицій та звичаїв, адже саме в них закладена душа нашого народу, мудрість віків і поколінь, сила і слава наших предків!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь