Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Станьте патронатними вихователями – допоможіть дитині у складний для неї час

Дата: 04.04.2024 13:54
Кількість переглядів: 51

Сьогодні, в умовах воєнного стану, чимало дітей мають ризик залишитись без батьківської опіки та підтримки. Вони, як і всі інші, діти потребують сімейного затишку  та любові.

Фото без опису

У період складних життєвих обставин у сім’ї держава стає на допомогу і продовжує вживати низку заходів, які забезпечують право на догляд та виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі.

Одним із таких видів сімейного виховання є патронат над дитиною  професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах.

З метою популяризації цієї послуги серед населення, зокрема, безробітних, Центр соціальних служб Березанської селищної ради долучається до проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи.  4 квітня в приміщенні Березанського відділу Миколаївська філія Миколаївського обласного центру зайнятості пройшов семінар на тему «Патронат над дитиною» за участю т.в.о. директора центру соціальної служби Березанської селищної ради Анастасії СТРУЖЕВСЬКОЇ.

Які головні завдання патронатної сім’ї, хто може стати патронатним вихователем, які його обов’язки, хто може бути влаштований в патронатну сім’ю,  термін перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя, до яких труднощів варто бути готовим патронатним родинам та як комунікують діти зі своїми батьками, як оплачується послуга із здійснення патронату над дитиною? Усі ці та інші запитання активно обговорювали безробітні громадяни під час зустрічі з фахівцями.

 Присутні також дізналися не лише про створення та діяльність сім’ї патронатного вихователя, а й про інші форми сімейного виховання та порядок подання всіх необхідних документів.

Тож, якщо ви маєте бажання дати дітям любов та сімейний затишок, а ще забезпечити власну зайнятість - не зволікайтеАльтернативною формою працевлаштування може стати посада патронатного вихователя.

 

За додатковою інформацією про сімейні форми виховання звертайтеся до Центру соціальних служб Березанської селищної ради (перший поверх, каб. 11).  Телефон для довідок (05153)21285.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь