Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що таке бути поруч і де брати на це сили?

Дата: 17.04.2024 08:25
Кількість переглядів: 43

Бути поруч. Коли йдеться про підтримку військових і їхніх родин ми настільки часто чуємо цю фразу, що вже й не замислюємося – а про що вона? Що означає «бути поруч»? Це насправді про частинку душі, яку ми вкладаємо у взаємодію.

Фото без опису

Коли військовий приходить розібратися з бюрократичними нюансами та потребує якихось документів, а у відповідь отримує не сухе бурмотіння про «виконання чинних норм законодавства», а щиру зацікавленість у допомозі, бажання підказати і людяне ставлення. І вирішити питання «попри все», а не «якось так». Оце і є бути поруч.

Долучитися своїм фахом – це теж про бути поруч. Є безліч адміністративних, комунікаційних процесів, які потребують допомоги спеціалістів.

І щоб висловити вдячність військовому – не треба чекати, коли він стане ветераном. Бути поруч можна й треба вже зараз.

ℹ️ На основі прямого ефіру з психологинею Наталією Умеренковою на сторінці Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», яка впроваджується за ініціативою першої леді Олена Зеленська.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

#тияк



Коментарі:

Mariana Kalanzhova
2024-04-17 19:04:41

Також можливо вам будуть корисні роздруковані плакати (Формату А3), де є більше інформації про Службу. Ці плакати ми вже надсилали в різні громади, які їх розмістили на дошках оголошень в РВА, ОВА, ЦНАПах, закладах освіти, медичних установах, ТЦК та СП тощо. Ми готові поділитися такою друкованою продукцією, щоб у вашій громаді військові та їхні рідні знали про таку безоплатну підтримку. У разі виникнення уточнюючих запитань - залишили номер комунікаційного менеджера.

Mariana Kalanzhova
2024-04-17 19:04:26

Доброго дня. Дякуємо, що поділилися інформацією про підтримку військових та їхніх рідних від Координаційного центру КМУ. Також вдячні за додану інформацію про те, що матеріал створено на основі інтерв'ю з психологинею Наталією Умеренковою. Пані Наталя є керівницею ГО “Громадський рух “Жіноча Сила України” (https://syla.in.ua/). Наша ГО активно займається психосоціальною підтримкою військових та їхніх рідних з 2014 року, співпрацюючи зокрема зі Збройними Силами України, Міністерством оборони України, Національною гвардією України і не тільки. Зараз команда ГО надає таку підтримку військовим та їхнім рідним, зокрема, в рамках проєкту "Служба психосоціальної підтримки сімей військовослужбовців". Більше про роботу Служби — на сайті проєкту https://pidtrymka.in.ua/ Ми надаємо підтримку безоплатно: 1. На гарячій 0 800 332 720 лінії телефоном можна отримати: - консультації та супровід із соціальних питань - психологічну підтримку 2. Також ми проводимо онлайн в зумі групи підтримки (більше на сайті https://pidtrymka.in.ua/support_group_tax/grupy-pidtrymky/) 3. Індивідуальні консультації.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь