Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Майже кожна друга особа, яка переслідується за спротив у окупованому Криму, — жінка

Дата: 22.04.2024 15:15
Кількість переглядів: 26

Щодня дедалі більше громадян та громадянок України в окупованому Криму демонструють спротив окупаційному режиму та висловлюють свою підтримку Україні.

Фото без опису

Цей спротив значно посилився після початку повномасштабного вторгнення.

Щоб придушити небажання людей миритись зі злочинами окупантів, країна-агресор ще у 2022 році ухвалила правки до кримінального та адміністративного кодексів, які передбачають відповідальність за так звану «дискредитацію збройних сил російської федерації». Представництво моніторить відповідні судові рішення в окупаційних реєстрах.

Станом на 15 квітня 2024 року зафіксовано 780 випадків надходження матеріалів, складених за відповідною статтею адміністративного кодексу рф. З них, у 680 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу, або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 24 випадках розгляд матеріалів продовжується. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів складає щонайменше 21,6 млн російських рублів.

Зокрема, 279 (тобто 41%) постанов винесено щодо жінок, решта 401 (59%) – щодо чоловіків. Отже, майже кожна друга особа, яка зазнає переслідування в окупованому Криму за солідарність з Україною, а також зазнає тиску, погроз зі сторони окупаційних силовиків, — жінка.

Нагодою для цих незаконних затримань слугують дописи та коментарі в соціальних мережах на підтримку України, поширення патріотичних українських пісень, української державної символіки, осуд військовослужбовців збройних сил рф тощо.

З випадками притягнення жінок до відповідальності за так званою статтею «дискредитація зс рф» в окупованому Криму можна ознайомитися у довідці від Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим: https://cutt.ly/Uw5wsd6g


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь