Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся майстер-клас для студентів Університету третього віку по декупажу яєць до Великодня

Дата: 24.04.2024 14:53
Кількість переглядів: 38

Окрасою кожного Великоднього кошика є різнобарвні писанки та крашанки - знак воскресіння Христа і спасіння людини. Традиція дарувати один одному розмальовані яйця на Великдень й досі популярна у всьому світі.

Фото без опису

Зазвичай господині фарбують яйця до Великодня за допомогою харчових барвників, які продаються нині чи не в кожному магазині, але, якщо додати трішки фантазії, то звичайну крашанку можна перетворити на справжній шедевр. Зараз Великодні яйця прикрашають не лише святковий стіл, але й інтер'єр. Декор із великодніх яєць зроблених своїми руками — це чудовий спосіб створити святковий настрій у домі та можливість проявити свої творчі здібності.

Сьогодні завідуюча відділенням денного перебування Центру з надання соціальних послуг Березанської селищної ради Наталія Матвієнко запросила студенток Університету третього віку познайомитись із секретами простого та вишуканого декору пасхальних яєць.

З метою залучення колежанок до історичної спадщини українського народу та традицій святкування світлого свята Великодня було проведено майстер-клас із декупажу Великодніх яєць.

Розповіла про техніку декупажу та продемонструвала процес виготовлення Великодніх яєць у цій техніці членкиня народної студії «Свічадо» Березанського будинку культури та обласного народного творчого об’єднання «Прибужжя» Тетяна Кравець.

Також гості зібрання переглянули виставку творчих робіт (вишивка хрестиком, вишивка та плетіння бісером), презентовану талановитою майстринею з Березанки, учасницею народної студії «Свічадо» Любов’ю Демишляєвою, на якій були представлені роботи і Тетяни Кравець. А на традиційному сеансі кінотерапії переглянули відео про українські народні звичаї святкування Великодня.

Використовуючи паперові серветки з тематичними малюнками, яєчний білок та варені яйця, студенти з великим задоволенням розпочали створювати власні шедеври. Всі присутні мали можливість проявити свої творчі здібності та креативність. Ця справа захопила та подарувала багато приємних емоцій як студентам, так і гостям заходу.

Результатом чудового розмаїття їх фантазій стали ці святкові яйця – красиві і самобутні, адже в кожен витвір, з любов’ю та світлими думками, вони вкладали частинку себе. Всі студенти були задоволені своєю роботою. Вони залишали майстер-клас у піднесеному святковому настрої, дякуючи організаторам за чудовий захід та цікаво проведений час.

Подробиці дивіться в нашому фоторепортажі.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь