Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

     Сімейний відпочинок в оздоровчому сезоні 2024 року

Дата: 24.04.2024 15:03
Кількість переглядів: 25

В цьому оздоровчому сезоні українцям, як і в минулому році, доведеться забути про пляжний відпочинок на березі Чорного та Азовського морів. Зараз, коли батьки постійно працюють, а діти живуть у віртуальному світі, якісний спільний відпочинок на природі скоріше необхідність, ніж варіант. Відносно безпечним є західний регіон України. Наразі альтернативний спосіб сімейного відпочинку – похід з дітьми в гори. Карпати – місце , що чарує гостей своїми незрівняними краєвидами. Гори надихають відпочивальників і дарують їм почуття піднесення. Гірське повітря наповнює груди та зміцнює здоров’я.

Фото без опису

Як скласти маршрут для походу з дітьми?

1. Короткі переходи: діти дуже добре переносять фізичні навантаження в горах, але тривалі, монотонні підйоми і спуски для них – психологічна мука.

2. Цікаві привали:варто вибирати саме пізнавальний, насичений трекінг, де кожен день має конкретну мету: водоспад, озеро, вершину, печеру, скельний монастир.

3. Спуски до цивілізації: ідеально, якщо трек проходить через селища, містечка, місця посиленого трафіку туристів.

4. Безпечні стежки : Все – таки вершини або карнизи над прірвою краще обходити , особливо вперше.

5. Альтернативні шляхи виходу з маршруту: Будьте готові змінювати плани, скоротити або достроково закінчити трекінг, адже і діти і погода непередбачувані.

6. Наявність проточної або фасованої  води.

 

Навіщо взагалі  потрібно брати дітей в гори?

     В першу чергу – це надзвичайно цікаво. Навколо все незвичне і надзвичайне. Ось кумедний камінчик, схожий на сердечко, ось гарна квітка, а ось казкове дерево небувалої форми. Виявляється, скільки всього цікавого є в нашому світі, а не тільки в моніторах ноутбуків і комп’ютерів! Це корисно. У поході діти дуже швидко розширюють свої горизонти, дізнаються багато нового, багато чого роблять вперше. Це сприяє більш інтенсивному і правильному розвитку. Адже одна з головних завдань батьків – задати правильний вектор і прищепити правильні пріоритети. Привчаючи дітей до походів з раннього дитинства, майже напевно можна сказати , що їх життя буде насиченим , здоровим і цікавим.

    Щирий захват, що палає в рідних оченятах – вже достатня причина і нагорода. Діти так радіють новому, відкривають скільки дивного! Ви здобудете неоціненний спільний досвід, переживете те, про що тільки мріяли. Що може бути краще вечірніх посиденьок біля вогнища? Уявіть: ночівля в наметі під кристально – чистим небом, їжа в казані, добування вогню, свіжі солодкі ягоди прямо на стежці, небачені тварини і рослини, карти і компаси, справжні вершини, скелі, водоспади …. Чи сподобається таке вашому чаду? Звичайно! І вам сподобається! Досить лежати на дивані в роздумах! Діти не відкриють світ самі, їм потрібна ваша увага, потрібна ваша допомога….

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь