Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як виразити вдячність ветеранам та ветеранкам доречно та щиро

Дата: 24.04.2024 15:20
Кількість переглядів: 24

 Вдячність. Це почуття, яке переповнює нас при зустрічі з ветераном чи ветеранкою. Утім, не завжди зрозуміло, як подякувати так, щоб було доречно та щиро. Про це – в окремому розділі Довідника безбар’єрності «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» https://bf.in.ua/vzaiemodiia-z-liudmy-iaki-maiut-bojovyj.../.

Фото без опису

Про це у своєму телеграм-каналі повідомила перша леді Олена Зеленська.

Не всі військові готові до подяк. Робота, наприклад, штабного працівника теж важлива. Але якщо йому подякувати за участь у бойових діях – буде незручно вам обом. Коли ж ви впевнені, що людина воювала, можна сказати: «Дякую за службу».

☕️ Не всі військові зрадіють, якщо ви захочете пригостити їх кавою тощо на знак подяки. Не варто на це ображатися, бо маємо розуміти: хтось може сприйняти цей жест як жалість. А ветеран чи ветеранка – звичайна людина, зі своїми особливостями характеру та вподобаннями.

😊 «Найкраща подяка – погляд і усмішка», особливо у взаємодії із зовсім незнайомою людиною. Без жодних слів, простий вітальний кивок – і це буде ОК. Іще варіант, якщо ніяково говорити особисто, – перекажіть вдячність текстом. Це теж дуже добре сприймається.

Фото без опису Фото без опису

Більше ілюстрацій про коректну комунікацію від художниці Ольги Дегтярьової, чия робота ілюструє цей допис, можна переглянути тут👉🏼 https://bf.in.ua/iliustratsii/#h4.

ℹ️Тематична хвиля «Досвід ветеранів вартий поваги» є частиною комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Розроблена спільно з IREX та впроваджується за підтримки USAID.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь