До відома виробників сільськогосподарської продукції в галузях рослинництва, бджільництва та переробки продукції
24.01.2020 в м. Миколаїв відбудеться велика конференція «Сертифікація в галузях: рослинництво, бджільництво, переробка».
Організатор заходу – Фонд «Ласка» за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, що фінансується Урядом Канади, залучив найкращих експертів, які розкриють наступні питання:
- Сертифікат (ція) продуктів харчування в Україні на відповідність ДСТУ та ТУ;
- Органік-сертифікат, сертифікат GLOBALG.A.P, сертифікат ISO22000, сертифікат FSS22000, сертифікат BRC, сертифікат IFS, сертифікат GlobalHalal.
Під час конференції учасники ознайомляться з Регламентом та Директивами ЄС, Стандартами САС, США, Канади, Китаю, ОАЄ, Індонезії.
Захід відбудеться за адресою: «Reikartz River Hotel», вул. Спортивна, 9, м. Миколаїв.
Участь у конференції безкоштовна за умови попередньої реєстрації через посилання: http:events.uhbdp.org/certification.
Телефони для довідок: (0512)45-21-78, моб. (067)514-70-80.
ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ
п'ятниця, 24 січня 2020 року
09:30 – 10:00 Реєстрація
10:00 – 10:00 Привітальне слово
10:10– 10:50 Сертифікація продуктів харчування в Україні на відповідність ДСТУ та ТУ.
Світлана Фоміна, Заступник керівника Органу з сертифікації систем управління ДП «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
- ДСТУ та ТУ - відмінності та обов'язковість.
- Для чого необхідна сертифікація продукції на відповідність української НД.
- Вимоги до операторів ринку харчових продуктів для проведення сертифікації продукції на відповідність ДСТУ або ТУ (хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати та / або надати).
- Послідовність робіт по сертифікації продукції.
- Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції в умовах ДСМ (хто може замовити, що для цього повинен зробити, що мати і / або надати).
- Які послуги може запропонувати операторам ринку харчової продукції регіональне відділення ДСМ в Миколаїв.
10:15–10:50
Особливості сертифікації за правилами органічного виробництва.
Органік сертифікат для бджолярів.
Віталій Манзій, спеціаліст по сертифікації Органік Стандарт
- Органічна продукція - поняття і відмінність в поняттях від екологічної, натуральної, чистої і т.д.
- Стандарти органічного виробництва, схеми стандартизації (в т.ч. де знайти вимоги стандарту).
- Для кого і для чого необхідна сертифікація продукції.
- Вимоги до операторів ринку харчових продуктів для проведення сертифікації продукції (хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати і / або надати, терміни).
- Послідовність робіт по сертифікації продукції.
10:50–11:30
Органік сертифікат для бджолярів
Олександр Гера, спеціаліст по сертифікації Органік Стандарт
11:30 – 12:00
Сертифікація за схемою GLOBAL GAP
Андрій Гармаш, фахівець з впровадження GlobalGAP. Член національної робочої групи GlobalGAP-Україна
- На кого розрахований стандарт (для кого і для чого необхідна сертифікація продукції, в чому плюси дотримання вимог без сертифікації).
- Варіанти і схеми стандартизації (в т.ч. індивідуальна і групова сертифікація).
- Вимоги до виробників для проведення сертифікації продукції (де знайти вимоги стандарту, хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати та / або надати, терміни).
- Послідовність робіт по сертифікації продукції.
- Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції (що для цього повинен зробити, що мати і / або надати, де провести, які показники перевіряти).
- Як вибрати сертифікаційний орган.
12:00 – 12:30
Перерва на каву
12:30 – 13:00
Регламенти і Директиви ЄС, Стандарти САС, США, Канади, Китаю, ОАЄ, Індонезії
Юлія Слива, Директор ТОВ Intercert Garant Group
- Країни, що пред'являють внутрішні вимоги до продукції.
- Обов'язки виробників в розрізі визначення вимог до продукції (де знайти вимоги стандартів).
- На якому етапі експорту контролюються вимоги країн експорту.
- Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції (де провести, які показники перевіряти).
13:00 – 13:30
ISO22000, FSS22000, BRC, IFS
Юлія Слива, Директор ТОВ Intercert Garant Group
- На кого розраховані стандарти.
- У чому різниця стандартів (в т. ч. де визнаються).
- Варіанти і схеми стандартизації (в т.ч. для складів, логістичних центрів, для переробників).
- Вимоги до виробників для проведення сертифікації продукції (де знайти вимоги стандарту, хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати та / або надати, терміни).
- Послідовність робіт по сертифікації продукції.
- Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції (що для цього потрібно зробити, що мати і / або надати, де провести, які показники перевіряти).
- Як вибрати сертифікаційний орган.
13:00 – 13:30
Інструменти для визначення нетарифних бар'єрів при експорті продукції. HelpDesk
Олена Коломойцева, Національний менеджер Проекту ІТС "Сприяння виходу малих і середніх підприємств плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості"
14:00 – 14:30
Підведення підсумків