Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома виробників сільськогосподарської продукції в галузях рослинництва, бджільництва та переробки продукції

Дата: 20.01.2020 13:21
Кількість переглядів: 1452

24.01.2020 в м. Миколаїв відбудеться велика конференція «Сертифікація в галузях: рослинництво, бджільництво, переробка».

Фото без опису

Організатор заходу – Фонд «Ласка» за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, що фінансується Урядом Канади, залучив найкращих експертів, які розкриють наступні питання:

  1. Сертифікат (ція) продуктів харчування в Україні на відповідність ДСТУ та ТУ;
  2. Органік-сертифікат, сертифікат GLOBALG.A.P, сертифікат ISO22000, сертифікат  FSS22000, сертифікат BRC, сертифікат IFS, сертифікат GlobalHalal.

Під час конференції учасники ознайомляться з Регламентом та Директивами ЄС, Стандартами САС, США, Канади, Китаю, ОАЄ, Індонезії.

Захід відбудеться за адресою: «Reikartz River Hotel», вул. Спортивна, 9, м. Миколаїв.

Участь у конференції безкоштовна за умови попередньої реєстрації через посилання: http:events.uhbdp.org/certification.

Телефони для довідок: (0512)45-21-78, моб. (067)514-70-80.

 

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ

п'ятниця, 24 січня 2020 року

09:30 – 10:00    Реєстрація

10:00 – 10:00    Привітальне слово

10:10– 10:50    Сертифікація продуктів харчування в Україні на  відповідність ДСТУ  та ТУ.

Світлана Фоміна, Заступник керівника Органу з сертифікації систем управління ДП «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»

  • ДСТУ та ТУ - відмінності та обов'язковість.
  • Для чого необхідна сертифікація продукції на відповідність української НД.
  • Вимоги до операторів ринку харчових продуктів для проведення сертифікації продукції на відповідність ДСТУ або ТУ (хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати та / або надати).
  • Послідовність робіт по сертифікації продукції.
  • Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції в умовах ДСМ (хто може замовити, що для цього повинен зробити, що мати і / або надати).
  • Які послуги може запропонувати операторам ринку харчової продукції регіональне відділення ДСМ в Миколаїв.

10:15–10:50

Особливості сертифікації за правилами органічного виробництва.

Органік сертифікат для бджолярів.

Віталій Манзій, спеціаліст по сертифікації Органік Стандарт

  • Органічна продукція - поняття і відмінність в поняттях від екологічної, натуральної, чистої і т.д.
  • Стандарти органічного виробництва, схеми стандартизації (в т.ч. де знайти вимоги стандарту).
  • Для кого і для чого необхідна сертифікація продукції.
  • Вимоги до операторів ринку харчових продуктів для проведення сертифікації продукції (хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати і / або надати, терміни).
  • Послідовність робіт по сертифікації продукції.

10:50–11:30

Органік сертифікат для бджолярів

Олександр Гера, спеціаліст по сертифікації Органік Стандарт

11:30 – 12:00

Сертифікація за схемою GLOBAL GAP

Андрій Гармаш, фахівець з впровадження GlobalGAP. Член національної робочої групи GlobalGAP-Україна

  • На кого розрахований стандарт (для кого і для чого необхідна сертифікація продукції, в чому плюси дотримання вимог без сертифікації).
  • Варіанти і схеми стандартизації (в т.ч. індивідуальна і групова сертифікація).
  • Вимоги до виробників для проведення сертифікації продукції (де знайти вимоги стандарту, хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати та / або надати, терміни).
  • Послідовність робіт по сертифікації продукції.
  • Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції (що для цього повинен зробити, що мати і / або надати, де провести, які показники перевіряти).
  • Як вибрати сертифікаційний орган.

12:00 – 12:30

Перерва на каву

12:30 – 13:00

Регламенти і Директиви ЄС, Стандарти САС, США, Канади, Китаю, ОАЄ, Індонезії

Юлія Слива, Директор ТОВ Intercert Garant Group

  • Країни, що пред'являють внутрішні вимоги до продукції.
  • Обов'язки виробників в розрізі визначення вимог до продукції (де знайти вимоги стандартів).
  • На якому етапі експорту контролюються вимоги країн експорту.
  • Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції (де провести, які показники перевіряти).

13:00 – 13:30

ISO22000, FSS22000, BRC, IFS

Юлія Слива, Директор ТОВ Intercert Garant Group

  • На кого розраховані стандарти.
  • У чому різниця стандартів (в т. ч. де визнаються).
  • Варіанти і схеми стандартизації (в т.ч. для складів, логістичних центрів, для переробників).
  • Вимоги до виробників для проведення сертифікації продукції (де знайти вимоги стандарту, хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати та / або надати, терміни).
  • Послідовність робіт по сертифікації продукції.
  • Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції (що для цього потрібно зробити, що мати і / або надати, де провести, які показники перевіряти).
  • Як вибрати сертифікаційний орган.

13:00 – 13:30

Інструменти для визначення нетарифних бар'єрів при експорті продукції. HelpDesk

Олена Коломойцева, Національний менеджер Проекту ІТС "Сприяння виходу малих і середніх підприємств плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості"

14:00 – 14:30

Підведення підсумків

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь