Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До 9-ої річниці кривавої дати в Україні відбувся захід "Небесна Сотня - перші герої російсько-української війни"

Дата: 20.02.2023 15:34
Кількість переглядів: 212

Сьогодні в Березанській публічній бібліотеці до 9-ої річниці кривавої дати в Україні відбувся захід "Небесна Сотня - перші герої російсько-української війни", присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні – цвіту нашої нації, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість і найдорожче – життя. Учасники заходу в скорботній хвилині низько схилили голови перед пам’яттю людей різного покоління, яких було вбито у мирний час XXI століття в центрі серця нашої країни.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Усю трагічність тих подій, а також незламність високого патріотизму учасники заходу відчули під час перегляду відеофільму «Герої Небесної Сотні», в якому продемонстровано як день за днем творилася нова історія країни. Про історичні події на Майдані також розповідають книги, розміщені на тематичній виставці "Воїни світла. Їх прийняло небо..."

Своїми враженнями поділилися учасники подій Євромайдану наші земляки Володимир Трибуха і Ярослав Рогатинський. Володимир Михайлович з 1 грудня 2013 року майже два місяці на власні очі бачив усі події, що відбувалися в центрі Києва. Бачив похорони перших вбитих активістів Сергія Нігояна і Михайла Жизневського, Юрія Вербицького, тіло якого знайшли в лісі під Києвом зі слідами тортур. Патріотичний дух Майдану, вогонь і дим спалених скатів відчуває й досі і вважає свою участь у тих подіях по-громадянському правильною.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Герої не вмирають! Вони тут, з нами на Землі! Лише тихенько-тихенько сплять. Бо змучились від катувань, побоїв і голосу смерті, що на вістрі снайперської кулі… Ми плачемо, вони ж не плачуть. Їхні душі героїчним жовто-блакитним полум’ям горять! А ми повинні жити гідно, щоб святу Небесну Сотню нізащо, ніколи не забути!

#Памяті_Небесної_Сотні_присвячується

#Герої_не_вмирають


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь