Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітаємо березанський театральний колектив "Кураж" зі святом

Дата: 27.03.2023 15:50
Кількість переглядів: 220

Сьогодні, 27 березня, Міжнародний день театру. А отже і свято наших березанських театралів.

Добре запам’ятався дебютний виступ березанського молодіжного театру «Кураж» з Новорічною виставою в кінці 2006 року на сцені Березанського Будинку культури. Тоді був повний аншлаг і вдячні глядачі аплодували стоячи. Це були змішані неймовірні почуття задоволення від феєричної вистави і гордість за наших творчих земляків, які зіграли на сцені не гірше професійних театралів.

Фото без опису Фото без опису

Молодіжний театр на Березанщині заснувала колишня начальниця відділу культури, молоді та спорту Березанської райдержадміністрації Світлана Гайван. За рік театральної роботи під її керівництвом завзятий і енергійний колектив вже підтвердив звання народного.

З того часу і по нинішній період мінялися і керівники, і члени театральної трупи. Та залишається незмінним театр "Кураж", який і нині у творчій праці. Щоправда, через ковідні заборони і воєнний стан в країні їхню творчість можна бачити лише он-лайн.

Творчість «Куражу» багатогранна. Тільки в нинішньому році театр» отримав найвищі нагороди Гран-прі обласного конкурсу «Різдвяне диво», в якому театральний колектив представляв народні обряди на Святвечір «Щедрий вечір» та Гран-прі обласного конкурсу «Барви надій», де учасник театрального колективу талановитий і перспективний юнак Ренат Каражей декламував вірш «Ми і не знали, що так її любимо» - це про нашу Україну.

Фото без опису Фото без опису

Зараз колектив творчо працює на підтвердження звання народного театру, яке відбудеться у вересні. Очолює сьогодні театр «Кураж» добре знана у громаді та за її межами талановита співачка, золотий голос Березанщини, керівник фольклорно-етнографічного колективу Світлиця, Відмінник освіти України Катерині Йосипівна Лозова.

Побажаймо нашому театральному колективу, усім його колишнім і нинішнім театралам, творчих злетів, цікавих вистав, вдячних глядачів, нових поціновувачів їхньої творчості та аншлагу у глядацькій залі.

Ми чекаємо вас на сцені Березанського селищного Будинку культури на День Перемоги!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь