Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 квітня - Міжнародний день землі

Дата: 21.04.2023 10:28
Кількість переглядів: 222

Щорічно 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім.

Цього року він буде особливим. До Дня Землі українські громади та місцеві жителі у різних країнах світу проведуть акцію Ecounity For Ukraine проти екологічних злочинів рф.

Демонстранти утворять «ланцюг єдності», щоб привернути увагу до екологічних злочинів, які вчиняє рф під час війни проти України. Акція пройде 21–23 квітня та охопить усі континенти: Євразію, Північну та Південну Америки, Африку, Австралію та Антарктиду.

Фото без описуЗа інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, від початку повномасштабної війни зафіксовано понад 2340 фактів шкоди довкіллю з боку росіян. Під окупацією перебувають 495 000 гектарів українських лісів; 2,4 млн гектарів наразі деокуповані та потребують відновлення. Через війну вражено 20% природоохоронних територій. Понад 23 000 тонн парникових газів потрапили в атмосферу через пожежі внаслідок ворожих обстрілів. Від бойових дій постраждали 600 видів тварин, 750 видів рослин і грибів, а в українській частині Чорного моря загинули 120 дельфінів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь