Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

12 травня – Міжнародний день медичної сестри

Дата: 12.05.2023 09:29
Кількість переглядів: 307

Шановні медичні сестри Березанської громади. Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята та безмежну вдячність за Вашу надзвичайно важливу роботу!

Професіоналізм медичної сестри особливо важливий в роки війни – це врятовані життя, повернуте здоров’я, зігріте серце хворого.

Фото без описуБажаємо всім медсестрам, фельдшерам, акушеркам, лаборантам здоров’я, невичерпної енергії, доброти, любові та справжнього людського щастя!

Довідково: офіційно Всесвітній день медичної сестри засновано тільки в 1971 році, з моменту об’єднання сестер милосердя зі 141 країни в професійну громадську організацію - міжнародну раду медичних сестер, хоча фактично йому понад 100 років.

Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (12.05.1820 - 13.8.1910). Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме на її честь, в день її народження - 12 травня. Тоді й сформувався стійкий стереотип: медсестра - це санітарка, яка виносить з поля бою поранених або стоїть біля операційного столу.

Цікаві факти: найбільше число медсестер у Фінляндії - на 100 000 осіб припадає 2162 медсестри. Для порівняння, на Гаїті на 100 000 осіб припадає 5 медсестер.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь