Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роз'яснення: хто має право на отримання компенсації за пошкоджене майно?

Дата: 31.05.2023 09:48
Кількість переглядів: 148

Шановні мешканці Березанської громади!

У зв’язку з реєстрацією на порталі Дія неправдивих повідомлень щодо отримання компенсації про пошкоджене майно внаслідок воєнних дій від двох мешканців Краснопілля і Малахового, Березанська селищна рада надає роз’яснення: хто саме має право отримати державну компенсацію?

Право на подання повідомлення на портал Дія про пошкоджене майно та на отримання державної компенсації для відновлення пошкодженого майна мають лише ті особи, майно яких пошкоджене внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації (Постанова КМУ від 26.03.2022 р. № 380 та від 21.04.2023 р. № 381).

Фото без описуТому виникло прохання до мешканців Березанської громади: не подавати неправдиві повідомлення через Портал Дія на компенсацію майна, яке фактично не пошкоджене внаслідок бойових дій. Оскільки заява зареєстрована, селищна рада повинна згідно діючого законодавства відреагувати на кожну таку заяву і комісійно провести обстеження об’єкта на місці. А далі працює комісія з компенсації, висновки якої затверджуються рішенням виконкому. Задіяна велика кількість людей, марно втрачений час, а результат буде один – відмовити подавачу заяви в державній компенсації через неправдиву інформацію.

Консультації з даного питання можна отримати за номером 2-11-18 (відділ ЖКГ та благоустрою, містобудування та архітектури Березанської селищної ради).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь