Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Схід громадян в А-Зориному з питання випасу громадської худоби

Дата: 16.06.2023 15:19
Кількість переглядів: 128

Питання випасу громадської худоби без належного догляду стало підгрунтям сходу громадян у селі А-Зорине Матіясівського старостату. Ініціатором сходки став Березанський селищний голова Валерій Хоміцький та староста Наталя Божеску, яка підняла нагальні проблеми свого округу на розширеній апаратній нараді 12 червня.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Як наслідок – вже 16 червня відбулася зустріч очільника громади і фахових спеціалістів селищної ради з мешканцями Зориного у відкритому діалозі «влада - громада».

Валерій Хоміцький: «Прошу всіх присутніх сказати, що сьогодні найбільше турбує у вашому селі. Які проблеми? Розглянемо всі. Ті, що в компетенції органу місцевого самоврядування, – разом із вами вирішимо».

Основні питання, підняті населенням:

- бездоглядний випас худоби, яка нівечить городину і поля односельців;

- демонтаж старої огорожі на місцевому кладовищі;

- запланований влітку поточний ремонт водогону у селі із заміною трубопроводу;

- викос карантинних рослин «болиголов» та амброзії полинолистої;

- дооблаштування дитячого спортивно-ігрового майданчику.

До кожного питання підійшли спокійно, виважено, з розумінням сьогоднішнього стану в країні, фінансових можливостей селищної ради та першочерговості життєзабезпечення громадян.

В. Хоміцький, завершуючи сходку, сказав: «Всі підняті питання, беззаперечно, важливі. Але сьогодні ми робимо ставку на безперебійності водопостачання та покращенні її якості. Тому, згідно з програмою селищної ради «Питна вода», вже через кілька тижнів розпочнуться роботи у вашому селі по заміні трубопроводу, який прокладений понад 50 років з азбестових труб, які не придатні для подачі питної води.

Роблю акцент на тому, хто потребує допомоги селищної ради в облаштуванні колодязя до нового водогону, прохання звертатися із заявою на моє ім’я. Я маю на увазі певну категорію громадян – незахищені верстви населення.

І наостанок: ми можемо піднімати багато проблем, але все, повірте, залежить від кожного з нас – наскільки вчасно сплачуємо податки, наскільки ми небайдужі до проблем громади та держави в цілому, як виховуємо своїх дітей, як часто наводимо лад у своїх обійстях…».

В обговоренні проблемних питань взяли участь заступник селищного голови Людмила Кравцова, начальник земельного відділу Надія Головенко, директор КП «Березань» Аркадій Курічук.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь