Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сексуальна експлуатація та наруга. Що це таке?

Дата: 11.06.2024 15:48
Кількість переглядів: 88

Війна призвела до появи багатьох нових проблем і тем, про які ми раніше чули лише в новинах з гарячих точок. Однією з таких проблем є сексуальна експлуатація та наруга.

Фото без опису

📌Гуманітарна криза, спричинена війною, лише загострює цю проблему. Жінки (особливо дівчата), самотні матері-одиначки та ті, хто був змушений покинути свої домівки через війну, перебувають у найбільшій групі ризику.

⭕Однією з небезпек в умовах війни є те, що гуманітарна криза підвищує ризики зловживання владним становищем саме гуманітарних працівників, які мають доступ до надання допомоги та гуманітарних ресурсів.

📋Згідно з Протоколом ООН щодо протидії сексуальній експлуатації та наругі, сексуальна експлуатація та наруга визначаються, як факт або спроба зловживання вразливим становищем, владою чи довірою з метою отримання сексуальних послуг або їх обміну на допомогу.

⁉️Як розпізнати ці явища?

🚩Сексуальна наруга включає в себе вчинення дій сексуального характеру проти статевої недоторканності з використанням сили чи примусу, неприйнятні дії сексуального характеру проти волі, а також статеві акти з дітьми.

🚩Сексуальна експлуатація включає в себе обмін сексуальних послуг на гуманітарну допомогу, відмову у допомозі в обмін на сексуальні послуги та стосунки з секс-працівниками, навіть якщо це офіційно прийнятно в певній країні.

🙌Якщо ви стали свідком або ж постраждали від сексуальної експлуатації чи наруги, звертайтеся до нашого Денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства✔️

☎ 8(0512)463708, +38(050)811-45-20 (конфіденційність гарантована)


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь