Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Послуги стаціонарного догляду і підтриманого проживання за принципом "Гроші ходять за людиною"

Дата: 06.09.2024 08:24
Кількість переглядів: 51

Міністерство соціальної політики започаткувало експериментальний проєкт, який дає можливість внутрішньо переміщеним особам похилого віку та особам з інвалідністю отримувати соціальні послуги стаціонарного догляду і підтриманого проживання за принципом „гроші ходять за людиною”.

Фото без опису

Алгоритм отримання послуги наступний.

Людина, яка потребує послуги підтриманого проживання чи стаціонарного догляду, подає письмову чи електронну заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або за місцем звернення. Якщо вона не може зробити це самостійно, соціальний менеджер допомагає обрати надавача із переліку надавачів соціальних послуг, які відповідають встановленим вимогам. Такий перелік формує Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.

Після укладання договору з надавачем соціальних послуг людина починає отримувати послугу, а кошти для сплати за неї Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю перерахує отримувачу на банківську картку. За послуги людина самостійно зможе розрахуватися карткою.

Водночас органи місцевої влади мають визначити осіб, які б відповідали за реалізацію проєкту та визначати потреби людей, які потребують зазначених послуг.

Таким чином, де б не знаходилась людина, яка потребує послуги, вона все одно їх отримає, а профінансовані вони будуть з державного бюджету.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь