Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Основи безбар’єрності: як діяти, якщо побачили дитину без супроводу дорослих

Дата: 03.10.2024 10:44
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Практичні рекомендації, які допоможуть у такій ситуації, опубліковані в «Довіднику безбар’єрності», створеному за ініціативи Першої леді Олени Зеленської. Ось декілька з них:

• Переконайтеся, що дитина дійсно одна. Поговоріть з оточуючими, дізнайтеся, чи не бачили вони дорослих поруч. Не залишайте дитину саму.

• Якщо дитині потрібна медична допомога, негайно викличте швидку. Якщо маєте відповідні знання та навички, надайте першу допомогу самостійно або попросіть про це когось.

• Заспокойте дитину. Запропонуйте їй води, дізнайтеся її ім’я, звідки вона та коли востаннє бачила дорослих, які були з нею. Спробуйте отримати номери телефонів батьків або інших родичів.

• Запитайте, коли востаннє дитина була вдома. Дізнайтеся, чи знає вона свою адресу або місце тимчасового проживання, якщо родина переїхала.

• Відведіть дитину до найближчого безпечного місця (поліцейське відділення, волонтерський центр). Проте неподалік від місця, де зустріли дитину.

• Зверніться до поліції. Повідомте про дитину за номером 102 та передайте всю відому про неї інформацію.

• Повідомте службу у справах дітей. За можливості зв’яжіться зі службою захисту дітей. Контакти можна знайти на сайтах органів місцевої влади.

Якщо не можете чекати на приїзд поліції чи служби у справах дітей, то спитайте у них під час спілкування телефоном, чи можна передати дитину адміністрації лікарні, вокзалу або іншого громадського закладу.

❗️Крім того, повідомити про загублену дитину можна у телеграм-боті «Дитина не сама» (https://t.me/dytyna_ne_sama_bot).

#Мінреінтеграції


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь