Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ ГОЛОВИ БЕРЕЗАНСЬКОЇ ГРОМАДИ ЗА 2018 РІК: УСПІХИ І ДОСЯГНЕННЯ

Дата: 14.01.2019 16:32
Кількість переглядів: 1115

Шановна Березанська громадо!

Минув рік моєї роботи на посаді керівника новоствореної Березанської об’єднаної територіальної громади. Звичайно, було важко, адже масштаби роботи і відповідальність з утворенням громади значно збільшилися. Довелося одразу братися за розв’язання безлічі нагальних невідкладних питань, які до децентралізації було неможливо вирішити через недостатнє фінансування та обмежені можливості органів місцевого самоврядування. Відрадно, що під час розгляду найгостріших питань нам вдавалось знаходити правильні, інодій компромісні рішення, спрямовані на виконання першочергових завдань, які безпосередньо впливали на стан соціально-економічного розвитку селищної ради. І сьогодні я хочу із задоволенням констатувати, що, завдяки наданим громадам додатковим повноваженням, відбувається поступове відродження соціальної сфери, покращується благоустрій наших населених пунктів. Маємо певні успіхи та досягнення й у покращенні інфраструктури. І це є беззаперечним доказом успішності децентралізації, переваги якої  наша громада вже відчула, хоча минув лише один рік.

До Березанської об’єднаної територіальної громади увійшло 20 населених пунктів, кількість населення становить 8613 громадян.      

Бюджет Березанської ОТГ передбачався на рівні 66 млн 301 тис. грн (з них бюджет розвитку – 9 млн 557 тис. грн), нам вдалося зібрати 69 млн 118 тис. грн. Податків і зборів надійшло 33 млн 349 тис. грн і ми щиро вдячні за кожну сплачену вами гривню, шановні платники податків.

Робота апарату селищної ради, виконкому та депутатів упродовж звітного періоду була організована таким чином, щоб орган місцевого самоврядування якомога ефективніше виконував покладені на нього обов’язки та витрачав зібрані кошти.

Що саме зроблено за рік мого головування в новоствореній об’єднаній територіальній громаді я хочу показати в розрізі чотирьох наших старостинських округів та окремих сфер селища Березанка.

СЕЛИЩЕ БЕРЕЗАНКА

Для Березанського дошкільного навчального закладу «Сонечко» придбано нові меблі (сюжетно-рольові осередки) для двох групп дітей середнього віку на суму 19650 грн (місцевий бюджет). Ці ігрові зони дають можливість краще адаптуватися дітям в соціумі.

Для покращення побутових умов та забезпечення санітарних норм придбано ультрафіолетові лампи для обеззараження приміщень, дитячий посуд на суму 7960 грн, 100 штук нових матраців(11 тис. грн), проведено заміну вікон та дверей дитячого закладу, придбано оргтехніку на суму 25 тис. грн та відремонтовано літні майданчики.

Для Малахівського ДНЗ «Капітошка» придбано оргтехніку та плазмовий телевізор. Це покращує сприймання дітьми навчального матеріалу та дає додаткову можливість застосовувати інноваційні методи проведення занять та культурно-дозвіллєвих заходів.

На території селищної ради діють чотири Будинки культури.  За рік для них придбано за рахунок місцевого бюджету радіомікрофон, ноутбук, сценічні прожектори, костюми,  для хореографічного колективу на загальну суму 35132 грн.

Відповідно до постанови КМУ на території громади створено опорний загальноосвітній заклад, яким стала Березанська школа (Березанська ЗЗСО) та дві філії – Малахівську і Матіясівську. Для впровадження нового освітнього простору в опорній школі до першого вересня було відремонтовано 3 класних кімнати для першокласників; буквально наприкінці року завершено ремонт кабінетів географії і математики (140 тис. грн з місцевого бюджету). З початку навчального року усі першокласники опорного закладу та інших шкіл ОТГ користуються новими меблями та дидактичними матеріалами, придбаними за рахунок співфінансування селищної ради (22593 грн) та державного бюджету (203334 грн). Учні 1-5-их класів усіх шкіл громади харчуються за рахунок місцевого бюджету; на найближчий час планується зробити ремонт харчоблоку опорної школи. У жовтні на базі опорної школи створено інклюзивно-ресурсний центр, який надає послуги дітям з особливими освітніми потребами.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

За підтримки голови обласної держадміністрації Олексія Савченка та Миколаївської обласної ради на умовах співфінансування ми змогли провести капітальний ремонт площадки перед центральним входом до Березанської школи площею 432 кв. м на суму 299,858 тис. грн  (з них бюджет селищної ради 50 тис. грн, субвенція з обласного бюджету – 249,858 тис. грн; побудувати спортивний майданчик для міні-футболу, тенісу та волейболу вартістю  1349,985 тис. грн (з бюджетуселищної ради - 500 тис. грн, субвенція з обласного бюджету – 849,985 тис. грн); придбати і встановити спортивний молодіжний майданчик «ВАРКРАУФТ»  на суму 189 тис. грн.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Для своєчасного початку опалювального сезону  за рахунок бюджету селищної ради було придбано для шкіл та дитсадків ОТГ модеми, лічильники на загальну суму 27800 грн.

При селищній раді створено Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), що дає можливість мешканцям громади своєчасно і в короткий термін отримувати адмінпослуги. Наразі ЦНАП надає 20 адмінпослуг, однак у наступному році плануємо збільшити їх кількість.

Чи не найболючіша для громади проблема – це неприглядний стан наших доріг. Ми розпочали планомірну роботу по покращенню стану автодоріг. Так, за рахунок бюджетних коштів лише поточних ремонтів проведено на суму понад півмільйона гривень. Капітальний ремонт дорожнього покриття у Березанці зроблено на вул. Молодіжна (2286 кв. м , 1462,4 тис. грн) та на вул. Степова (660 кв. м, 518,9 тис. грн).

Дуже часто ми чуємо нарікання людей на вкрай поганий стан дороги на вулиці Суворова в Березанці. Тут ми просто безсилі, бо ця дорога знаходиться у віданні Служби автомобільних доріг і ремонтувати її повинна саме ця структура. Якщо ми витратимо кошти на ремонт дорожнього покриття цієї вулиці, це вважатиметься нецільовим використанням коштів, що суперечить чинному законодавству. Селищна рада неодноразово зверталася з листами до облдержадміністрації та обласної ради з цим питанням, сподіваємося, що у 2019 році ремонт цієї важливої для селища дорожньої артерії все ж відбудеться.

                 Фото без опису          Фото без опису 

За рахунок бюджету громади виконано ремонт тротуарних доріжок на вулицях Центральна  та Суворова на загальну суму 432 тис. грн. (1056 кв. м). На кладовищах в Адамівці та Березанці встановили нову залізобетонну огорожу на суму 305,6 тис. грн.

Фото без опису Фото без опису

Здійснено ремонт водогону на вул. Суворова (320 м, 49,6 тис. грн бюджет селищної ради), ремонт насосів на артсвердловини (51,9 тис. грн), гідродинамічне очищення КНС (90,0 тис. грн). Відновлено водопостачання у 32 двори.

Також виготовлено проект реконструкції очисних споруд в селищі Березанка,  відповідно до якого наразі ведуться будівельні роботи.

Суттєво поповнено матеріально-технічну базу комунального підприємства «Березань»: придбано трактор - 865,7 тис. грн, причеп тракторний - 35,0 тис. грн, вантажний автомобіль -150,0 тис. грн, силосні вила - 65,0 тис. грн, косарку - 27,3 тис. грн, насоси для артсвердловин - 32,7 тис. грн, частотник – 60,0 тис. грн; на придбання матеріалів для ремонтів водогонів направлено 640,8 тис. грн. Завдяки цьому було створено3 нових робочих місця.

Розуміючи важливість розвитку фізичної культури і спорту, особливо в сільській місцевості, під час робочого візиту в Березанку губернатор області Олексій Савченко підтримав міні-проект «Поточний ремонт стадіону «Фортуна»,  де передбачено демонтаж старих і встановлення нових пластикових глядацьких стільців, бетонування опалубки під сидіння на суму 199,7 тис. грн (332 м); проведення зовнішнього освітлення. Наразі роботи завершуються, тож скоро стадіон зустрічатиме своїх спортсменів і прихильників фізичної культури в оновленому вигляді.

Наразі також в Березанці біля автовокзалу ведеться нове будівництво громадського туалету на суму 252 тис. грн; вже змонтовано металоконструкції для «Алеї закоханих» (188,5 тис. грн).

Важливим є те, що в жовтні минулого року затверджено Генеральний план селища Березанка, а  в листопаді  на районній сесії затверджено проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту Березанка, завдяки якому площа збільшилася на 800 га. Завершуються роботи по виготовленню технічної документації з нормативно-грошової оцінки землі. Очікуємо значних додаткових надходжень до бюджету ОТГ.

Все вище наведене – це основні роботи по центральній садибі. Зараз я наведу дані про те, чого вдалося досягти у 2018 році в старостинських округах.

ВАСИЛІВСЬКИЙ   СТАРОСТИНСЬКИЙ  ОКРУГ

У Василівському дитячому садочку «Дзвіночок» відкрито актовий та спортивний зали, на поточний ремонт яких з місцевого бюджету виділено 176,6 тис. грн. Проведено поточний ремонт дитячого майданчика на суму 100 тис. грн (бюджет селищної ради). Проведено поточний ремонт автодоріг на вулицях Сонячна (930 кв. м, 552,5 тис. грн) та Центральна (840 кв. м, 552,8 тис. грн).

Фото без опису

В селі Новоселівка збудовано новий водогін (2860 м на суму 180,2 тис. грн), в результаті чого воду подано до 40 дворів. Наразі ведеться будівництво зупинки для дітей, які підвозяться до опорної школи.

МАТІЯСІВСЬКИЙ  СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ

В селі А-Зорине відновлено вуличне освітлення на всіх вулицях села (до цього сім вулиць «жили» в темряві), встановлено 47 світлоточок на суму 84,3 тис. грн за рахунок бюджету селищної ради. Встановлено залізобетонну огорожу з металевими воротами і калиткою біля будівлі колишнього ДНЗ, в якому зараз розміщені сільський клуб, бібліотека, амбулаторія, пошта, магазин. Роботи з благоустрою проводились за рахунок коштів громади, витрачено 49,7 тис. грн. Наразі будується новий ігровий дитячий майданчик  із залізобетонною огорожею  на суму 199 тис. грн.

ЛИМАНІВСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ

Проведено капітальний ремонт дороги  на  вулиці  Шкільна (1425 кв. м на суму 941,431 тис. грн, з них державний бюджет – 850,842 тис. грн), яка веде до Лиманівського навчального закладу та дитячого садка. Виконано поточний ремонт автошляху Новоселівка-Лимани-Вікторівка за рахунок обласного бюджету (4 млн 250 тис. грн).

Фото без опису 

Проведено капітальний та поточний ремонти вуличного освітлення у селах Лимани і Вікторівка за


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь