Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Найголовніша мета пробації в Україні – безпека суспільства

Дата: 28.01.2019 15:58
Кількість переглядів: 643

В рамках правової обізнаності, 28 січня 2019 року в Березанській районній державні адміністрації (Березанська РДА) за участю начальника Березанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Ігоря Ходана (Igor Hodan) відбулися правові навчання з працівниками Березанської РДА та структурних підрозділів.

            З метою інформування громади та місцевих органів влади про переваги пробації, начальник Березанського районного сектору Ігор Ходан розповів  присутнім про пробацію України, а саме: про види пробації та основні її завдання. При цьому було наголошено, що, по-перше, пробація — це не покарання, яке застосовується замість позбавлення волі, а система наглядових та соціально-виховних заходів. Вона передбачає в т. ч. і покарання, альтернативне позбавленню волі, але головна її суть у тому, що вона включає ще й інші елементи. По-друге, головною метою пробації є безпека суспільства. Пробація не означає можливість правопорушнику уникнути покарання. Це просто більш перспективна і логічна схема виконання цього покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією до змін без вилучення людини із суспільства. Важливо, що в результаті пробації до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю. Тобто громада в системі пробації має одну з визначних ролей.

Громади мають бути зацікавлені у тому, щоб їх член не вчинив правопорушення.

Але, якщо вже так сталося, краще все ж таки спробувати мотивувати правопорушника до змін, ніж сподіватися на самостійне його виправлення. Тому Ігор Володимирович у своєму виступі зауважив, що при відсутності підтримки пробації з боку громади та місцевих органів влади та без використання ресурсів громади, неможливо забезпечувати ефективну пробацію.

На останок начальник Березанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області акцентував увагу присутніх на необхідності консолідації дій, спрямованих на забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень, всіма органами і установами, незалежно від форм власності та суб’єктами, що надають соціальні послуги, визначені Законами України «Про соціальні послуги» та «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю».

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь