Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Найголовніша мета пробації в Україні – безпека суспільства

Дата: 28.01.2019 15:58
Кількість переглядів: 674

В рамках правової обізнаності, 28 січня 2019 року в Березанській районній державні адміністрації (Березанська РДА) за участю начальника Березанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Ігоря Ходана (Igor Hodan) відбулися правові навчання з працівниками Березанської РДА та структурних підрозділів.

            З метою інформування громади та місцевих органів влади про переваги пробації, начальник Березанського районного сектору Ігор Ходан розповів  присутнім про пробацію України, а саме: про види пробації та основні її завдання. При цьому було наголошено, що, по-перше, пробація — це не покарання, яке застосовується замість позбавлення волі, а система наглядових та соціально-виховних заходів. Вона передбачає в т. ч. і покарання, альтернативне позбавленню волі, але головна її суть у тому, що вона включає ще й інші елементи. По-друге, головною метою пробації є безпека суспільства. Пробація не означає можливість правопорушнику уникнути покарання. Це просто більш перспективна і логічна схема виконання цього покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією до змін без вилучення людини із суспільства. Важливо, що в результаті пробації до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю. Тобто громада в системі пробації має одну з визначних ролей.

Громади мають бути зацікавлені у тому, щоб їх член не вчинив правопорушення.

Але, якщо вже так сталося, краще все ж таки спробувати мотивувати правопорушника до змін, ніж сподіватися на самостійне його виправлення. Тому Ігор Володимирович у своєму виступі зауважив, що при відсутності підтримки пробації з боку громади та місцевих органів влади та без використання ресурсів громади, неможливо забезпечувати ефективну пробацію.

На останок начальник Березанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області акцентував увагу присутніх на необхідності консолідації дій, спрямованих на забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень, всіма органами і установами, незалежно від форм власності та суб’єктами, що надають соціальні послуги, визначені Законами України «Про соціальні послуги» та «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю».

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь