Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оздоровлення дітей у пришкільних таборах завершено

Дата: 26.06.2019 10:07
Кількість переглядів: 1367

 Найкращий час для загартування організму та зміцнення здоров’я дітей – це літні канікули.

В цей період можна не тільки оздоровитись, а  й цікаво провести своє дозвілля: отримати багато яскравих вражень, розвивати свою творчість та більше пізнавати світ. Учні закладів загальної середньої освіти Березанської  селищної ради мали змогу  два тижні оздоровлюватись та відпочивати в пришкільних таборах. В 2019 році працювало 4 оздоровчі табори: пришкільний табір «Сонечко» при Березанському ЗЗСО І-ІІІст. , пришкільний табір «Сонечко» при Калинівському ЗЗСО І-ІІІст. , пришкільний табір «Сонячний» при Лиманівському ЗЗСО І-ІІІст. , пришкільний табір «Веселка» при Малахівській філії Березанського ЗЗСО І-ІІІст. Всього оздоровлено 408 дітей, що становить 58,7 % від кількості учнів 1-8-х кл та 10-х. Березанською селищною радою було виділено кошти на безкоштовне оздоровлення учнів 1-4 класів, дітей, які підвозяться до закладів освіти, дітей учасників АТО, дітей з особливими освітніми потребами, дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей.  

Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

Всього на харчування учнів у пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням використано  майже  122 тисячі  гривень з місцевого бюджету.  

Відпочинок  учнів забезпечували начальники таборів, вихователі, керівники  гуртків, працівники кухні та  технічні працівники

Плани роботи пришкільних таборів були складені таким чином, щоб діти якомога цікавіше та змістовніше могли провести свій вільний час. Програми були насичені  культурно-масовими заходами та захоплюючими екскурсіями. Кожен день був тематичним: День подорожі, День індіанця, День патріота,  День шоколаду,  День бантика,  День танцю, День мильної бульбашки, День моди, День краси, День довкілля тощо.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

 Велика увага під час роботи таборів приділялася безпеці життєдіяльності дітей. Начальники таборів, вихователі, керівники гуртків, перед проведенням заходів, екскурсій, змагань тощо проводили інструктажі з безпеки життєдіяльності по санітарії та гігієні, запобігання шкідливим звичкам, негативним явищам в дитячому середовищі, правопорушенням.

Також значна увага при організації виховної роботи приділялася формуванню в учнів основ здорового способу життя. З цією метою проводилися спортивні естафети «Веселі старти», змагання, рухливі ігри.   

Березанською селищною радою було виділено кошти з місцевого бюджету на екскурсійні поїздки вихованців пришкільних таборів близько 20 тис.грн  Діти мали змогу безкоштовно  відвідати цікаві місця. Так  захоплюючими  були  поїздки до Миколаївського зоопарку (усі табори), поїздки на море в с.Рибаківку( учні Малахівської філії та Калинівського ЗЗСО)  та м.Южний (учні Березанського ЗЗСО), в дельфінарій с. Коблеве(учні Березанського ЗЗСО), в кінотеатр м.Миколаєва (учні Березанського ЗЗСО), прогулянка на катамарані по річці Інгул та боулінг в м.Миколаїв (учні Лиманівського ЗЗСО), в краєзнавчий музей м.Миколаєва та у військову частину 299-ої бригади тактичної авіації та на аеродром Кульбакіно (учні Малахівської філії).   

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Під час перебування в таборах  діти мали змогу відкривати та розвивати свої здібності. Проводились практичні заняття в студії звукозапису, творчі майстер-класи , музейні уроки, інсценізації казок, квести, конкурси малюнків, хіт-паради пісні тощо.

Цікавими  та пам’ятними були заходи  під час закриття усіх таборів. В Березанському пришкільному таборі «Сонечко» проведено фестиваль повітряних зміїв, парад мильних бульбашок, перегони саморобних апаратів, дуель на водяних пістолетах та вогнище дружби; в Малахівському пришкільному таборі «Веселка» - поїздка на море та ігри з врученням солодких подарунків; в Лиманівському пришкільному таборі «Сонячний» - святкова лінійка та квести; в Калинівському пришкільному таборі «Сонечко» - святковий концерт, конкурси та квести.

 Вихователі вміло організовували роботу табірних загонів. Під час роботи було враховано та задоволено потреби кожної дитини, талановито зацікавлювали та розвивали творчі здібності учнів, а це головне завдання роботи таборів. Завдяки таким вмінням у таборах були створені відносини взаємоповаги, взаєморозуміння, взаємодопомоги між дітьми та вихователями.

 Діти щиро дякували своїм наставникам за цікаво проведений час, адже вони отримали багато позитивних емоцій,  які запам’ятаються надовго.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь