Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся семінар для осіб, які перебувають на обліку та мають заборгованість по сплаті аліментів

Дата: 22.08.2019 10:41
Кількість переглядів: 1282

21.08.2019 року на базі Березанської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості населення  відбувся семінар для осіб, які перебувають на обліку та мають заборгованість по сплаті аліментів, на тему: «Робота державної служби зайнятості в рамках Меморандумів про співпрацю між Державною службою зайнятості та Міністерством юстиції України з особами, які звернулись за сприянням в працевлаштуванні, та стосовно яких відкриті виконавчі провадження зі стягнення заборгованості по аліментам».

            В роботі семінару прийняли участь начальник Березанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Ходан Ігор (Igor Hodan), та начальник відділу “Березанського бюро правової допомоги” Перший миколаївський місцевий центр з надання БВПД  Людмила  Бенедюк  (Людмила Бенедюк).

            В ході виступу начальник районного сектору Ходан Ігор зазначив, що 7 грудня 2017 року за №2234-VІІІ було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» яким введено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи. Сутність яких полягає у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт.

            Також, присутніх було ознайомлено про відповідальність за дане правопорушення та умови відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт.

            В ході виступу увагу присутніх було зосереджено на положеннях ст.51 Конституції України, Конвенції про права дитини від 20.11.1989 року, ратифіковану Україною 27.02.1991р., Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» від 22.03.2001 року, Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001р. та Постанові Кабінету Міністрів України №8 від 26.02.1993р. «Про види заробітку (доходу), що підлягають облікові при відрахуванні аліментів».

Начальник районного сектору в ході свого виступу намагався  «достукатися» до здорового глузду неплатників аліментів, згадати що у них є діти, яких необхідно утримувати та приділяти увагу їхньому  вихованню. Адже, одним із основних завдань уповноваженого органу з питань пробації є запобігання та профілактика кримінальних правопорушень.

 

Березанський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь