Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спільна нарада щодо реалізації пілотного проекту «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину»

Дата: 25.02.2019 12:44
Кількість переглядів: 725

     24.01.2019 року набув чинності спільний наказ Міністерства юстиції України та Генеральної прокуратури України від 21.01.2019 р. № 172/5/10 «Про реалізацію пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». 

     Згідно з вказаним наказом, 25 лютого 2019 року Березанський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області долучився до реалізації пілотного проекту та зініціював проведення спільної наради на  базі Березанського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1  за участю начальника відділу «Березанського бюро правової допомоги»  Людмилою Бенедюк (@Людмила Бенедюк) та начальника Березанського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 Євгена Маковецького.

     Під час наради Ігор Володимирович (@ Игорь Ходан) ознайомив всіх присутніх зі змістом вищезазначеного наказу, згідно з яким пілотний проект стартував в  шести областях України, у т. ч. в Миколаївській. Надалі презентував  порядок реалізації пілотного проекту, після чого було розглянуто механізм подальших дій.

17 вересня 2018 року було укладено меморандум  про співпрацю між Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної установи «Центр пробації» та Координаційним центром з надання правової допомоги, одним з пунктів якого було   визначення низки заходів, консультативної підтримки з питань їх обрання стосовно конкретного неповнолітнього, створення партнерського банку ресурсів   та  робочих груп. В  свою чергу  даний меморандум  запровадив обмін інформацією  та надання  бюро правової допомоги  рекомендацій щодо позитивного досвіду роботи з неповнолітніми.

     За результатами наради учасники зробили висновки. З приводу цього свою думку висловив Євген Валентинович: «...Пілотний проект надасть змогу зменшити час спілкування неповнолітнього з правоохоронними органами та судом, що допоможе уникнути травмування психіки останнього; з'явиться можливість за участю потерпілого перевиховати неповнолітнього правопорушника та отримати відшкодування заподіяної йому шкоди, у тому числі моральної».

   «Дитина, яка вперше вчинила злочин легкої або середньої тяжкості,  має можливість виправитися за участі медіатора-адвоката системи безоплатної вторинної правової допомоги й не потрапити за грати. Разом вони можуть знайти порозуміння з жертвою злочину, відшкодувати завдану шкоду. Пройти курс реабілітації, попрацювати з психологами, щоб у майбутньому назавжди відмовитися від хибного шляху, але  задля досягнення та закріплення  позитивного результату змін - необхідне залучення спеціалістів уповноваженого органу з питань пробації, діяльність яких спрямована на розвиток особистості неповнолітніх та їх ресоціалізації», - підкреслила Людмила Олександрівна.

Фото без опису Фото без опису

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь