Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У свої 90 років Надія Дмитрівна Грищенко напам’ять декламує вірші Шевченка

Дата: 18.05.2019 15:42
Кількість переглядів: 727

Сьогодні, 18 травня, жителька села Лимани Березанської ОТГ Надія Дмитрівна Грищенко відзначає 90-ий рік свого народження.

Ювілярка приймала багато вітань і подарунків від керівництваБерезанської селищної ради, Лиманівського старостату, учительсько-учнівського колективу Лиманівського ЗЗСО. Надія Дмитрівна до сліз була розчулена такою увагою. За кожне вітання жінка красно дякувала, тепло потискала руку і щоразу говорила: «Хай, дітки, Бог вам посилає здоровя і щоб ніколи не було війни!»

 Фото без опису

Особливо Надія Дмитрівна була рада живому спілкуванню з гостями.Вона, як місцевий старожил, розповіла багато цікавих історичних моментів про село та її мешканців, про себе. Особливо в пам’яті старої жінки закарбувалися роки Другої світової війни, яка забрала її рідного брата – 20-річного Івана Дмитровича Стружевського. Дуже добре пам’ятає, як у 15 років їй довелося під наглядом остервенілихрумунів-окупантів копати окопи. З тієї пори й досі пам’ятає румунські слова. Розповіла як важко працювала у колгоспі на сільгоспроботах. Але, як говорить ювілярка, то все в радість було, то на благо сімї й, на благо своєї держави.

У свої дев’яносто років Надія Дмитрівна майже не ходить і зовсім не бачить, зате має чудову пам’ять і виразно декламує вірші українського поета Тараса Шевченка, які припали їй до душі ще з дитинства. А ще має велику родину, яка сьогодні увечері збереться за святковим столом – внукиСергій, Тетяна, Діма, Надя, Іра, правки Сергій, Ліза, Артемчик та донька Любов Гонтаренко, яка вже 16 років доглядає за матусею.

Хай Господь дарує ще до ста років доброго здоровя Вам, шановна Надія Дмитрівна!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь