Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ненормативна лексика у дітей - біда нашого суспільства

Дата: 12.11.2019 10:48
Кількість переглядів: 1327

Зараз серед молодіжного середовища стрімкими темпами поширюється вживання ненормативної лексики. При чому молодь вважає це модним і престижним. І ми, дорослі, часто чуємо цю грубу лайку на вулиці й проходимо мимо, роблячи вигляд, що не чуємо і вдаємо, що нас це не стосується. Та насправді – це наша з вами спільна біда, це біда усього суспільства. Бо вже і малі діти в своєму лексиконі не обходяться без матюків (вибачте за цей сленг). Селищна рада не може стояти осторонь цієї гострої проблеми. І тому вирішила оголосити «війну» такому негативному явищу як «дитячий матюк».

12 листопада начальник відділу соціального захисту населення, сімї, дітей та молоді Наталя Матвієнко разом із головою районної ради ветеранів Михайлом Зініним та небайдужими до проблеми батьками провели зустрічі з учнями старших класів та молодіжною колегією Березанського ЗЗСО. Говорили про болючі питання ненормативної лексики, неповаги до дорослих, жорстокості у стосунках з однолітками та дітьми з особливими потребами, паління у ранньому віці.

Представники місцевої влади досить емоційно і доступно пояснили дітям, що вплив негативної інформації з телебачення та гаджетів як раз і є стартовою причиною розвитку їхньої неприйнятної поведінки.

Ми, люди старшого покоління, жахаємося новинами сучасного телебачення. Тільки й чуєш, що у 14-16 років народила, а потім викинула з вікна власну дитину. Або п’яний батько побив до смерті шестимісячну дитину, бо заважала йому спати. Малолітні мами відмовляються від дітей у пологових будинках. Хіба це норма життя?! А все це через розпущеність і вседозволеність…

Закликаємо батьків нашої громади звернути увагу на цю нагальну проблему, згуртуватися і активно, разом працювати над подоланням матерщини у лексиконі дітей, жорстокості та невихованості дітей. Наше суспільство має бути цивілізованим, здоровим. І все це в наших з вами руках!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь