Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спалювати опале листя - шкідливо для здоров'я людини

Дата: 26.11.2019 15:44
Кількість переглядів: 780

Чому не можна спалювати опале листя?

Листя – це колосальний фільтр. Очищаючи повітря від забруднення, листя поглинають важкі метали, токсичні речовини. В повітрі міста спостерігаються такі основні домішки, як формальдегід, пил, діоксид азоту, оксид вуглецю, оксид азоту, фтористий водень, аміак, бенз(а)пірен, важкі метали (кадмій, залізо, марганець, мідь, нікель, свинець, хром).  
За вегетативний період в листі накопичуються сполуки сірки, хлористого водню, алюмінію, свинцю та титану. Під час спалювання листя, гілля, сухої трави в атмосферне повітря виділяються шкідливі речовини, концентрація яких у такому диму величезна. Одна тонна тліючого листя виділяє понад 30 кілограмів оксиду вуглецю (чадний газ), який легко зв’язується з гемоглобіном крові і блокує доставку кисню до тканин організму.

Разом з листям горить сміття. Тільки "завдяки" поліетиленовому пакету в повітря надходить до 70 різноманітних хімічних сполук. Тліє листя та пластик, та дим з них містить канцерогенні речовини, які знижують імунітет людини, посилюють перебіг хронічних і серцево-судинних захворювань, вражають дихальні шляхи, сприяють розвитку онкологічних та алергічних захворювань. Особливо це відчувають люди, які хворіють на бронхіт, бронхіальну астму, риніт чи тонзиліт.

Правилами благоустрою, в населених пунктах категорично забороняється спалювати листя, суху траву та гілля, сміття, зокрема, на територіях приватних домоволодінь, підприємств, установ, організацій, навчальних закладів. Фахівці радять господарям приватних будинків листя не спалювати, а компостувати на присадибних ділянках.
Фото без опису Фото без опису

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь