Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спільними зусиллями до досягнення мети «нульової толерантності до насильства щодо жінок в Україні»

Дата: 06.12.2019 12:20
Кількість переглядів: 490

5 грудня Березанський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області за сприяння Всеукраїнської благодійної організації «Ініціатива заради життя» прийняв участь у Всесвітній акції «16 днів активізму проти гендерного зумовленого насильства» та інформаційної кампанії «Розірви коло».

На запрошення уповноваженого органу з питань пробації, до інформаційної кампанії долучились: начальник відділу «Березанське бюро правової допомоги» Миколаївський місцевий центр з надання БВПД  Людмила Бенедюк (Людмила Бенедюк);  виконуючий обов’язки начальника Березанського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Миколаївській області Березанський РВ ДРАЦС ГТУЮ у Миколаївській області  Василь Мельников ( Василий Мельников); директор «Центру надання соціальних послуг» Березанської селищної ради Чернеженко Г.В. (Галина Чернеженко); волонтер пробації Зінін М.О. та четверо клієнтів пробації.

З нагоди відзначення Міжнародного дня  волонтера, начальник Березанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Ходан Ігор (Igor Hodan)  звернувся з привітальними словами до волонтера пробації Михайла Зініна. Всі присутні побажали пану Михайлу здоров’я, наснаги та подальшої плідної співпраці з уповноваженим органом з питань пробації.

Начальник сектору інформував присутніх про те, що інформаційна кампанія «Розірви коло» є частиною програми і є національною кампанією, яка реалізується у співпраці з Міністерством соціальної політики України. Мета кампанії – досягнення нульової толерантності до насильства щодо жінок в Україні.

16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства – це міжнародна кампанія, яка проводиться щороку і триває з 25 листопада по 10 грудня, включаючи низку дат – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок та День прав людини. Кампанія була започаткована активістами першого інституту жіночого глобального лідерства в 1991 році й щороку координується Центром жіночого глобального лідерства. Ця кампанія використовується як організаційна стратегія для окремих осіб та організацій у всьому світі, щоб закликати до ліквідації насильства щодо жінок та дівчат.

Начальник відділу «Березанське бюро правової допомоги» пані Людмила зауважила, що в Україні кожна п’ята жінка зазнавала насильства. Одна із головних проблем – прийняття насильства, його виправдання. Також пані Людмила зауважила, що кожен четвертий українець (32% чоловіків та 20% жінок) вважають, що фізичне насильство чоловіка проти жінки  подекуди є виправданим. Відтак нашим завданням є спрямування зусиль на подолання терпимості до насильства щодо жінок та дівчат, адже йому немає виправдання.

Виконуючий обов’язки начальника Березанського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Миколаївській області Василь Мельников зазначив, що дана кампанія закликає до глобальних дій, спрямованих на підвищення обізнаності та створення можливостей для обговорення проблем та рішень у цілому світі. 

            Наостанок, начальник відділу «Березанське бюро правової допомоги» пані Людмила резюмувала, що немає у нас жодного морального права замовчувати проблеми щодо насильства до жінок. Чим більше ми будемо обговорювати дані проблеми, всебічно інформувати всі верстви населення, тим скоріше зможемо досягти головної мети кампанії - нульової толерантності до насильства щодо жінок.

            По завершенні зустрічі Людмила Олександрівна вручила всім присутнім інформаційні буклети «Як протидіяти домашньому насильству? # СтопНасильство».

Фото без опису Фото без опису

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь