Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Круглий стіл" - меморандум про співпрацю у сфері надання соціальних послуг клієнтам пробації

Дата: 09.02.2020 16:50
Кількість переглядів: 1370

7 лютого 2020 року, за ініціативи районного сектору з питань пробації, в приміщенні Березанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області, пройшло засідання «круглого столу» щодо координації діяльності з надання соціальних послуг суб’єктам пробації.

Фото без опису

Метою проведення заходу було розроблення алгоритмів спільних дій, налагодження співпраці у сфері надання соціальних послуг клієнтам пробації та підписання зі сторонами меморандумів про співробітництво.

В засіданні «круглого столу» прийняли участь: Олена Ковєнєва - начальник Березанського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Березанської районної державної адміністрації; Наталя Матвієнко – начальник відділу соціального захисту населення, сім’ї, дітей та молоді Березанської селищної ради Березанського району Миколаївської області (об’єднана територіальна громада); Райлян Ліна – соціальний працівник відділу соціального захисту сім’ї, дітей та молоді Коблівської сільської ради Березанського району Миколаївської області (об’єднана територіальна громада); Олексій Кравцов – директор Березанської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості (https://www.facebook.com/cznberezanka/) та Галина Чернеженко  – начальник «Центру надання соціальних послуг» Березанської селищної ради.

Начальник Березанського районного сектору з питань пробації Ігор Ходан (Igor Hodan) зазначив, що на теренах Березанського району створено дві об’єднані територіальні громади та 7 сільських рад, які до осені цього року увійдуть до об’єднаних  громад згідно з Перспективним планом розвитку, затвердженим Миколаївською обласною державною адміністрацією.

У кожній громаді створено служби у справах сім’ї, дітей та молоді, які  надають соціальні послуги сімям, що перебувають у складних життєвих обставинах (в тому числі і в конфлікті із законом) та проживають на територіях об’єднаних громад. Таким чином, в Березанському районі на сьогодні діє три аналогічних центри, кожен з яких має свою територіальну юрисдикцію.

В зв’язку з децентралізаційними процесами в нашій країні, районний сектор з питань пробації зіштовхнувся з проблемою, коли районний центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Березанської районної державної адміністрації проводить соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та проживають на території району, окрім громадян, які мешкають на території об’єднаних територіальних громад. Відповідні центри громад ще не в повному обсязі перейняли функції та обов’язки центрів державних адміністрацій, а саме: відпрацювання та надання соціально-психологічних послуг клієнтам пробації.

Саме для налагодження плідної співпраці у сфері надання соціальних послуг клієнтам пробації та розширення «банку ресурсів» надавачів послуг, було проведено засідання «круглого столу» щодо визначення основних аспектів діяльності, вироблення алгоритму спільних дій та координації з метою задоволення криміногенних потреб осіб, які перебувають у конфлікті із законом.

По завершенні засідання «круглого столу», сторонами було розроблено та підписано план спільних дій щодо координації діяльності з надання соціальних послуг суб’єктам пробації, а також досягнуто домовленості про укладання меморандумів про співробітництво.

Є сподівання, що плідна співпраця уповноваженого органу з питань пробації зі  всіма організаціями-надавачами соціальних послуг, залучення якомога більшого ресурсу органів місцевого самоврядування призведе до досягнення головної мети – безпеки суспільства.

 

Березанський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь