Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

А память і джосі жива. Покладання квітів до Памятника загиблим воїнам-землякам у Березанці

Дата: 27.03.2020 09:53
Кількість переглядів: 353

27 березня з нагоди відзначення 76-ої річниці вигнання нацистів із території Миколаївської області, в Березанці відбулося покладання квітів до Пам’ятника загиблим воїнам-землякам та братської могили у Другій світовій війні.

Церемонія покладання відбулася за участю голови райдержадміністрації Дениса Мезенка та голови селищної ради Валерія Альбіновича без залучення громадськості, як того вимагає нинішня ситуація, пов’язана з карантином, та враховуючи Постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-2019».

Фото без опису

Визволення Березанщини відбулося в ніч з 29 на 30 березня 1944 року. Тоді в бою загинули Василь Степанович Лазаренко із Донецька і Паршин Семен Данилович із Саратова. Загиблих воїнів було захоронено в Березанці на місці між нинішніми пам’ятними знаками Голодомору і жертвам та ліквідаторам Чорнобильської катастрофи і встановлено Памятник солдату-визволителю.

В 1978 році відбулося урочисте перепоховання останків воїнів-визволителів в братську могилу, яка входить до нинішнього комплексу загиблим воїнам-землякам.

У дні визволення Березанщини від німецько-фашистських окупантів давайте згадаємо імена загиблих родичів, земляків, усіх співвітчизників, які, не шкодуючи своє здоров’я, боронили нашу рідну землю. Вічна їм память.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь