Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ID-картка – зручний та повнофункціональний паспортний документ

Дата: 09.07.2020 15:32
Кількість переглядів: 1032

Україна переходить до електронної системи урядування, прийнятої у багатьох державах світу, тому на сьогодні кожен житель Березанщини має право оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки за власним бажанням.

Паспорт у Вашому смартфоні електронні версії ID-картки та закордонного біометричного паспорта вже доступні усім  громадянам України  у мобільному застосунку «Д1Я». Паспорти  у смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових та пластикових документів та мають таку ж юридичну силу, що засвідчує постанова Кабінету Mіністрів  № 278 від 15 квітня 2020 року. За цифровим паспортом також можна скористатися бібліотекою, отримати послуги зв’язку, входити в адмінбудівлі та отримувати державні послуги у ЦНАПах, на порталі «Дія»,  або для одержання коштів при поверненні товару.

ID-паспорт має вигляд пластикової картки з чіпом, на якому зберігаються біометричні дані власника, зокрема, цифрова фотографія, підпис та відбитки пальців. Тобто нixто, кpiм власника ID-картки не зможе нею скористатися, порівняно з паспортом громадянина України у вигляді  книжечки, що є значною перевагою для оформления ID-картки.

Фото без опису

Візуально на самій ID-картці можна побачити: назву держави. назву документа,  прізвище та ім'я українською мовою та латинською транслітерацією,  по батькові лише українською, причому написания латинською.  Ви можете проконтролювати i узгодити його,  iз уже наявними раніше виданими документами, а саме: паспортом громадянина України для виїзду за кордон, посвідченням моряка, свідоцтвом про шлюб та паспортом іншого з подружжя тощо.

  • стать: чоловічу/жіночу;
  • громадянство;
  • дату народження;
  • унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному peєcтpi;
  • номер самого документа;
  • дату видачі  та закінчення строку його дії;
  • найменування та код установи, що його видала;
  • РНОКПП (ідентифікаційний код);
  • Micцe народження;
  • оцифроване зображення обличчя та підпис особи.

На електронний носій ID-картки буде внесено все те саме, що й візуально можна побачити на картці, проте додаватиметься змінна інформація. Тобто кожного разу немає необхідності змінювати документ, що є перевагою ID-картки. До змінної інформації  належить реестрація місця проживания, сімейний стан та відомості про дітей. Уci  зміни, а саме: переїзд у нове житло, чи інше мicтo України, одруження чи розірвання шлюбу, народження дітей будуть в хронологічному порядку додаватись на електронний носій без потреби заміни документа.

РНОКПП (ідентифікаційний код) можна оформити одночасно з ід-паспортом без відвідування податкової інспекції.  Особи віком від 14 до 18 років при оформленні паспорта громадянина України у вигляді картки можуть одночасно здійснити реєстрацію в Державному peєcтpi фізичних осіб-платників податків з подальшим внесенням РНОКПП у паспорт.

Ще одним плюсом у оформленні ID-картки є те, що в українців з'явилася можливість отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на чіп ID-картки. Це викриває доступ до різноманітних електронних cepвiciв державних opraнiв, до адміністративних i банківських послуг, дає можливість починати та вести 6iзнec, не виходячи з дому. Послугу можна отримати у будь-якому територіальному підрозділі ДМС України, маючи ID-паспорт, або отримати цю послугу при його оформленні. Такий електронний ключ видається на 2 роки. Процедура внесения електронного ключа до ID-картки є безкоштовною та займає близько 5 хвилин.

Оформити паспорт громадянина України у формі ID-картки вперше (з 14 до 18 років) можна тільки за місцем реестрації. В подальшому при втраті ID-паспорта, зміни прізвиша, зміни інформації на чіпі паспорта, внесения електронного підпису тощо звернутися можна у будь-який підрозділ ДМС України вже незалежно від місця реєстрації.

 

Для зручності відвідування Березанського районного сектору, з метою оформления ID-картки, бажаючим необхідно завчасно записатися до електронної черги на офіційному сайті ДМС. У вибраний час, необхідно мати при co6i вci документи (перелік на сайті ДМС), включаючи квитанції про сплату адміністративних послуг, установлених законодавством. Оплатити послуги також можна самостійно у будь-якому банку або онлайн (після реєстрації в електронній черзі).

Вартість оформлення ІД-картки:

Оформления паспорту вперше з 14 до 18 років

Оформления паспорту за звичайним тарифом (20 робочих днів)

Оформления паспорту за терміновим тарифом (10 робочих днів)

безкоштовно

345.00 грн

471.00 грн

 

Оформления ID паспорта здійснюється за адресою: смт. Березанка. вулиця Центральна, буд.

43 (адмінбудівля Березанського відділення noлiції). Poбoчi дні вівторок: 08:0017:00, середа 09:00 18:00, четвер 08:00 17:00, п’ятниця 09:00 18:00, субота з 8:00 до 16:10, обідня перерва з 12.00 до 12.50. Неділя та понеділок вихідні.

Телефон для довідок: (05153) 2-12-83.

Оформлюйте та користуйтеся перевагами ID-паспорта !!! Березанський районний сектор міграційної служби України в Миколаївській області чекає на Вас !!!

Запрошуємо бажаючих здійснити обмін паспортів книжечок зразку 1994 року на новітній та сучасний документ – ID-картку !!!!

Березанський PC УДМС України в Миколаївській області!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь