Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Покликання пробації – праця на користь громади

Дата: 30.11.2020 09:49
Кількість переглядів: 418

Відповідно до ст. 56 Кримінального кодексу України, громадські роботи полягають у виконанні засудженим у вільний від роботи чи навчання час, безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування.

            Громадські роботи встановлюються на строк від шістдесяти до двохсот сорока годин і відбуваються не більш як чотири години на день.

Конкретними  видами таких робіт можуть бути: прибирання вулиць, парків, скверів, інших територій, роботи з благоустрою населеного пункту, ремонту будівель, комунікацій, вантажно-розвантажувальні роботи, догляд за хворими, сільськогосподарські роботи, роботи по впорядкуванню лісів та інші роботи, що не потребують спеціальної підготовки чи певної кваліфікації.

Виконання  покарання  у  виді  громадських  робіт  здійснюється  на основі участі засудженого у суспільно корисній праці і контролю за їхньою поведінкою. Контроль за виконанням покарання у виді громадських робіт покладається  на  орган  пробації.

Органи місцевого самоврядування мають постійний попит на даний вид покарання, але на жаль, суди все менше виносять обвинувальні вироки з таким видом покарання, замінивши його на покарання у виді штрафу.

За  11  місяців  по  облікам   Березанського  районного  сектору  з  питань пробації пройшло 3 особи засуджені до покарання  у виді громадських  робіт.

Громади  мають  з  даного виду покарання великий зиск, так як засуджені та порушники відбувають громадські роботи безоплатно. Займаються прибиранням сільських кладовищ, будівель інфраструктури, прибиранням парків, скверів, вулиць сіл, прибиранням та облаштуванням  пам’ятників  загиблим  воїнам  та  ін.  

Фото без опису Фото без опису     

 

Березанський районний сектор філії Державної установи

«Центр пробації» в Миколаївській області

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь