Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Березанській громаді проведено спільну нараду по здійсненню контролю за якістю питної води

Дата: 07.10.2021 15:53
Кількість переглядів: 812

07.10.2021 за дорученням Березанського селищного голови Валерія Хоміцького, відбулася спільна нарада комісії по здійсненню контролю за якістю питної води та керівниками комунальних підприємств Березанської громади, що проходила під головуванням заступника  селищного голови Людмили Кравцової.

Фото без опису

В роботі наради взяла участь головний спеціаліст державного нагляду за дотриманням законодавства Березанського управління Головного Держспоживслужби в Миколаївській області Любов Ромасюк, яка консультувала, вказувала на недоліки та шляхи вирішення проблем по забезпеченню населення громади якісною питною водою.

На нараді висвітлювались такі питання: технічний стан об’єктів водопостачання в комунальних підприємствах селищної ради; відпрацювання заходів за приписами Держпродслужби щодо забезпечення населення питною водою гарантованої якості; стан бухгалтерсько-фінансової діяльності в житлово-комунальних підприємствах; упорядкування роботи комунальних підприємств у відповідності до чинних нормативних документів.

Про стан роботи комунальних підприємств,  проблеми і досягнення доповіли всі керівники: Геннадій Заїка (КП «Березань»), Ігор Іванов (КП «Ташинське»), Тетяна Сажнєва (ГКП «Краснопільське»), Іван Шевченко (КП «Дмитрівка»), Валентина Зацепіна (Краснянське ЖКП), Володимир Пирог (КП «Щасливське»).

Фото без опису Фото без опису 

Фото без опису Фото без опису

Варто зазначити, що у Краснянському і Щасливському комунальних закладах (бухгалтер Ірина Поліщук і Тетяна Райчук відповідно) майже стовідсоткова сплата населенням за послугу водопостачання. Це дозволяє утримувати в належному стані об’єкти водопостачання та забезпечити якість води.

Фото без опису Фото без опису

Інші комунальні підприємства мають сьогодні проблеми, зокрема найбільша заборгованість за послуги водопостачання по Березанці. Ця проблема, у першу чергу, залежить від свідомості наших громадян. Якщо буде стовідсоткова сплата за послуги водопостачання, вивіз ТПВ, тоді можна говорити про своєчасну заміну водогонів, технічне обслуговування башти Рожновського та  якість питної води тощо.

За підсумками проведеної наради розроблено заходи щодо технічного обслуговування джерел водопостачання, щодо здійснення поточного ремонту та заміни водогонів, щодо облаштування санітарних зон для свердловин, щодо дотримання термінів по проведенню аналізів питної води.

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь