Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Організація освітнього процесу у Миколаївській області

Дата: 17.03.2022 11:55
Кількість переглядів: 409

У понеділок, 14 березня, на території Миколаївської області, після вимушених канікул було поновлено освітній процес у 147 школах, 7 закладах позашкільної освіти, 24 закладах професійно-технічної, 22 - фахової передвищої та 12 - вищої освіти області.

Навчання відбувається в дистанційній формі. Усі заклади дошкільної освіти на сьогодні призупинили освітній процес.

В той самий час, Міністерством освіти і науки України розроблено порядок здФото без описуійснення освітнього процесу в умовах воєнного стану. Усі охочі можуть використовувати платформу «Всеукраїнська школа онлайн» (https://lms.e-school.net.ua/guide), що містить відеоуроки, конспекти, тестові завдання, а також Кабінет вчителя (https://cutt.ly/ASi3DlH), який допомагає залишатися на зв'язку з учнями. Важливо, що платформа ВШО є доступною за межами України і її використовують у понад 120 країнах світу. Тому діти України, які мають доступ до інтернету незалежно від місця перебування, можуть користуватися нею і продовжувати навчання відповідно до українських освітніх програм. Для зручності розроблено мобільний застосунок, а Youtube-канал МОН містить інформацію, що може стати у пригоді (https://cutt.ly/ZSi35JW).

Для організації освітнього процесу команда МОН спільно з компанією Google Україна створила Всеукраїнський онлайн-розклад для учнів 1-11 класів (https://cutt.ly/QSi8h1F).

Також стартував освітній проєкт «Навчання без меж» – спільний проєкт Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» та «Суспільне», а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та sweet. tv.

Проєкт передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів, які залишаються у регіонах, де є проблема недостатньо якісного зв'язку та доступу до інтернету.

Для дошкільнят розпочав роботу дитячий онлайн-садок НУМО.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації наголошує, що під час війни критично важливо залишатися стійкими та мати можливість підтримувати дітей. Позиція департаменту є такою, — дистанційне навчання стосується учнів, які мають можливість навчатися дистанційно. Для тих учнів, які цієї можливості не мають, або це створює для них загрози, по закінченню воєнного стану в Україні та нашій Перемозі, будуть організовані додаткові заняття та консультації, що забезпечить успішне закінчення ними навчального року.

Дорогі учні! Ми віримо у перемогу, все буде добре. Зараз всі ми – вчителі та учні на уроці війни. Не в класі на уроці історії слухаємо про героїчні битви, а є учасниками реальних битв: воюємо, допомагаємо фізично або матеріально, молимося, підтримуємо ближніх або потребуючих... Всі ми вносимо свою частку в перемогу України над ворогом!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь