Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виконком Березанської селищної ради: одноголосно прийнято 17 рішень

Дата: 27.04.2023 14:39
Кількість переглядів: 201

27.04.2023 відбувся виконком Березанської селищної ради, робота якого проходила під головуванням очільника Березанської громади Валерія Хоміцького. Розглядали 17 питань. В результаті обговорення було одноголосно прийнято всі рішення.

Зокрема, прийняли рішення про фінансово-господарську діяльність КП «Березань» за І квартал 2023 року. Члени виконкому відзначили позитивну роботу комунального підприємства, а саме: своєчасність виплати заробітної плати працівникам підприємства; якість та оперативність дій працівників комунгоспу під час поривів водомережі; своєчасність ліквідації несанкціонованих звалищ побутових відходів та вивіз ТПВ з майданчиків для сміття; якісне виконання ремонтних робіт приміщення для системи очищення питної води, що зараз перебуває на завершальній стадії.

Фото без опису Фото без опису

Прийняли рішення «Про укладання договорів про поводження з побутовими відходами». Підставою для прийняття даного рішення є несплата населенням за вивіз ТПВ, а також заяви декількох мешканців Березанки про відмову щодо укладання договору на послуги по вивезенню твердих побутових відходів від приватних домогосподарств. Згідно з частиною 2 статті 35-1 Закону України «Про відходи», ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» «…власники або наймачі, користувачі (у тому числі орендарі) джерел утворення побутових відходів укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг».

До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи: це – житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки. Тобто винятку в даному законі ні для кого немає, всі 100-відсотково повинні сплачувати за послугу по вивезенню побутових відходів. А виконавцем послуг з вивезення побутових відходів Березанській громаді за результатами конкурсу визначено КП «Березань», з яким селищна рада уклала договір.

Отож, з врахуванням вище викладеного, укладання договорів на вивезення ТПВ буде проводитись наступним чином: контролер КП «Березань» спільно з головним спеціалістом-інспектором відділу ЖКГ Березанської селищної ради пропонуватимуть прийняти умови договору. При відмові інспектор складатиме відповідний припис, надалі протокол, який передаватиметься на розгляд адмінкомісії селищної ради, яка може застосовувати покарання у вигляді накладення штрафу.

Також затвердили акти з визначення та відшкодування збитків власникам землі та користувачам. Надали дозвіл на розробку паспорта прив’язки та розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності.

Прийняли рішення про створення комісії для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг у Березанській селищній територіальній громаді та затвердили положення про неї.

Рішення будуть опубліковані згідно з чинним законодавством у 5-денний термін на офіційному сайті Березанської громади у розділі «Офіційні документи».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь