Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТИМОЩУК Сергій Васильович

Дата: 04.01.2024 13:35
Кількість переглядів: 91

Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна… Війна. Вже десять років наша країна втрачає кращих своїх синів, які захищають нас у війні з російською федерацією та її найманцями. Наш народ переживає найтрагічніші сторінки своєї історії. Серце крається від жалю за всіх загиблих у цій кривавій та лютій війні. Болить душа за мужніх Героїв, які віддають найцінніше – своє життя – для того, щоб ми з вами могли жити.

На жаль, наша громада знову схилила свої голови у глибокій скорботі…

 

Фото без опису

3 січня велике горе об’єднало всіх людей, які зібралися в селі Василівка, щоб провести в останній путь свого земляка, військовослужбовця Збройних Сил України ТИМОЩУКА Сергія Васильовича.

 

Тимощук  Сергій Васильович народився 6 травня 1977 року в селі Василівка Березанського району Миколаївської області. Після здобуття неповної середньої освіти хлопець почав працювати у СГВК «Василівка» механізатором. Сергій мав золоті руки, тому ніколи не сидів без роботи – працював по найму. Дуже добре розумівся на будь-яких видах сільськогосподарської техніки. Одноосібно займався обробітком землі. Був доброю, ввічливою та неконфліктною людиною.

 

Життя набирало обертів,  Сергій одружився та став батьком – їх у нього троє – старша донька Вікторія від першого шлюбу та молодші - Яна і Єгор. Тож Сергій Васильович вирішив  присвятити себе такому простому і бажаному заняттю – вести господарство і втішатися родиною.  

Але ворог прийшов на нашу землю з війною. В серпні 2023 року Сергій Тимощук,  призваний на військову службу за мобілізацією  став Захисником, а ще цього ж року він став дідусем – донька Вікторія подарувала йому чарівну онучечку. Життя перемагало, аж доки...

 

25 грудня, цього ж таки 2023-го,  ворог здійснив підступний обстріл населеного пункту *** на Донеччині. Саме в цей грудневий день, вірний військовій присязі, при виконанні бойового завдання із захисту нашої держави, в результаті застосування противником  FPV дрона, загинув  солдат інженерно-саперної роти Збройних Сил України Тимощук Сергій Васильович.

Він здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка - віддав власне життя за цілісність і незалежність України, за свою родину, за всіх нас. На віки вічні його ім'я буде вписане в історію нашої громади та України, як воїна – Героя.

 

У Біблії є слова: «Ніхто більшої любові не має над ту, як той, хто свою душу поклав би за друзів своїх». Саме так і загинув  на Донеччині наш герой, воїн світла, Тимощук Сергій…

 

Поховали мужнього героя на Василівському сільському кладовищі, за християнським звичаєм, з молитвами та під українськими прапорами проводжали односельчани в останню земну дорогу свого Захисника, чия душа Ангелом літала над знайомими з дитинства місцями…

 

 

Спи спокійно, Солдате. Добра, світла пам’ять про тебе і вдячність за твій подвиг назавжди  залишаться в наших серцях. Вічна пам’ять захиснику України! Ніколи не забудемо…

Герої не вмирають! Героям слава!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь